VI | 15/11/2018  Ruralcat

Nou cellers catalans i l'Incavi porten la Festa del Vi Novell a Barcelona

La celebració tindrà lloc el proper dissabte 17 de novembre d'11.00 a 20.00 hores al Palau Robert i es podran degustar tots els vins novells de 2018.

El director general de l'INCAVI, Salvador Puig, el xef Nandu Jubany, ambaixador del vi novell 2018, i els representants dels nou cellers catalans productors de vins novells en un moment de la presentació (Font: DARP)

El director general de l'INCAVI, Salvador Puig, el xef Nandu Jubany, ambaixador del vi novell 2018, i els representants dels nou cellers catalans productors de vins novells en un moment de la presentació (Font: DARP)

Nou cellers catalans productors de vins novells amb denominació d’origen han sumat esforços per promocionar aquest estil de vins i organitzar una Festa del Vi Novell a la ciutat de Barcelona. La iniciativa, que arriba a la segona edició, compta amb la col.laborció de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Aquesta iniciativa de promoció del vi novell català amb denominació d’origen pretén portar la tradició del vi novell al mercat actual, donant a conèixer la qualitat de l’oferta, la temporalitat del seu consum i el relat al voltant del vi novell, vi nou, que mostra les primeres notes de com seran els vins de l’anyada.

Al llarg de la festa, que tindrà lloc als jardins del Palau Robert el proper dissabte 18 de novembre, d’11.00 a 20.00 hores, els cellers participants oferiran la degustació de tots els vins novells de 2018.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. Aquest tipus de vi només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada.

Cellers participants a la Festa del vi novell 2018:

CARLES ANDREU (Pira, Conca de Barberà)
CELLER COOPERATIU ESPOLLA (Espolla, Alt Empordà)
CELLER COOPERATIU LA GRANADA (La Granada, Alt Penedès)
CELLER MASROIG (El Masroig, Priorat)
COVIDES ( Vilafranca del Penedès, Alt Penedès)
MASET (La Granada, Alt Penedès)
PORTELL VINS I CAVES (Sarral, Conca de Barberà)
SANT JOSEP VINS (Bot, Terra Alta)
VINS PETXINA (Manresa, Bages)

 

Informació relacionada