El Gran Recapte arriba als 2.291.000 quilos d'aliments
Hi han participat prop de 13.000 voluntaris, en algun dels 1.100 punts de recollida repartits en més de 200 poblacions
Font: Fundació del Banc dels Aliments
Segons ha informat la Fundació Banc dels Aliments, el Gran Recapte ha arribat als 2.291.000 quilos d’aliments, superant l’objectiu de les 1.400 tones marcat a l’inici de la campanya.
El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya és una iniciativa de la Fundació Banc dels Aliments, amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”, que insta la ciutadania a donar aliments per a les persones més necessitades. Enguany hi han participat prop de 13.000 voluntaris i voluntàries de forma directa, recollint aliments durant un dia i mig en algun dels més de 1.100 punts de recollida repartits en més de 200 poblacions.
Aliments recollits als punts de recollida:
Tarragona: 100.000kg.
Lleida: 220.000 kg.
Girona: 350.000 kg
Barcelona: 1.200.000kg.
Donacions online web Banc dels Aliments: 140.000 kg.
Donacions a través de linies "la Caixa" i treballadors: 174.000 kg.
Recollides TMB, donacions empreses, recollides treballadors i escoles i altres: 107.000 kg.
TOTAL: 2.291.000 kg.
Els responsables del Banc d'Aliments han explicat que aviat els aliments començaran a arribar a les més de 200.000 persones que reben ajuda mensualment a través de la xarxa de 754 entitats de Catalunya.
La Fundació Banc dels Aliments i el DAAM
La Fundació Banc dels Aliments és, juntament amb Càritas i Creu Roja, una de les entitats de distribució d’aliments més importants del país i compta amb seus a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Enguany celebra el seu 25è aniversari.
El Departament d'Agricultura manté un estreta col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments, i tant es així que el passat mes d’octubre va signar un conveni amb aquesta entitat per a subvencionar la transformació de la fruita retirada del mercat per Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses de Catalunya en sucs que seran distribuïts de forma gratuïta a les persones més necessitades. La subvenció atorgada per la Generalitat per a dur a terme aquest projecte és de 180.000 euros. Amb aquest acord, la Fundació Privada Banc dels Aliments es compromet a dur a terme el projecte treballant amb organitzacions de productors per a dirigir les retirades de préssec i nectarina que es realitzin a la transformació en suc i responsabilitzar-se de la gestió amb elles. El conseller Josep Maria Pelegrí va participar en la presentació del Gran Recapte, celebrada a Barcelona, on va fer una crida per a què la societat s’impliqués en aquesta iniciativa solidària i s’animés a ser voluntari, i ell mateix ho va ser en un supermercat de Lleida.
D’altra banda, a finals d’octubre, el conseller Pelegrí també va presidir, a Barcelona, la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, en una acte celebrat a la seu del Banc dels Aliments, en el decurs del qual el titular del DAAM va fer entrega d’un certificat a les catorze cooperatives col·laboradores amb aquesta institució, que també van rebre la Cullera 25 anys Banc dels Aliments per part del seu president, Antoni Sansalvadó.