FUTUR AGROALIMENTARI | 18/03/2010  RuralCat

Els enginyers analitzaran el futur del sector a les jornades COETAPAC 2010

Actualment, la crisi global afecta al sector agroalimentari i la Unió Europea presenta noves propostes per modificar els pressupostos i la PAC. Per tal d'analitzar aquestes i altres situacions, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya (COETAPAC) organitza unes jornades amb el lema "L'agricultura cap a l'horitzó 2020."

Detall cartell jornades COETAPAC

Detall del cartell de les jornades COETAPAC. Font: DAR.

Es duran a terme nou sessions diferents arreu de Catalunya, amb les que Coetapac pretén posar a disposició d'agricultors, ramaders i empreses agràries tota la informació necessària perquè puguin prendre decisions de futur i adaptar-se als canvis que es preveuen. D’aquesta manera, segons els organitzadors, el sector primari podria estar preparat per a adoptar les estratègies tecnològiques, gestores, econòmiques, socials i comercials que garanteixin la competitivitat i viabilitat, tant per a les explotacions agràries com per a l'entorn natural i el món rural.

Nou jornades a diferents llocs de Catalunya

La jornada inaugural se celebrarà el 25 de març, al Parc tecnològic de Barcelona, sota el títol "Les polítiques agràries i rurals en l'horitzó 2020". A partir d'aquest dia, i durant els mesos d'abril i maig, tindran lloc diferents sessions que analitzaran la situació actual i les perspectives de futur de sectors com el dels cultius herbacis (Girona); la fruita dolça (Mollerussa); la vinya i el vi (Sant Sadurní d'Anoia); l'oli d'oliva i els fruits secs (Reus); l'agricultura i el territori (Tortosa); la llet de vaca i els productes lactis (Monells) i el porcí (Vic).

L'acte de clausura tindrà lloc l´11 de juny a Lleida, i tractarà sobre "La cadena agroalimentària en l'horitzó 2020: Comportament dels graons productius, industrials i comercials".
L’objectiu de Coetapac en aquestes jornades es oferir informació suficient al sector agroalimentari perquè Catalunya segueixi garantint la disponibilitat d'aliments i continuï essent un dels principals motors del món rural.