FIRES BESTIAR | 19/03/2010  RuralCat/ Vicfires

Vic es prepara per a una nova edició del Mercat del Ram

Aquesta setmana s'ha presentat el programa oficial del Mercat del Ram, la tradicional fira de primavera de Vic, organitzada per l'Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat. Enguany el mercat tindrà lloc del 26 al 28 de març.

Mercat del Ram

Font: Vicfires.

 

Tal com ha recordat Josep Burgaya, el president de l'ImpeVic i segon tinent d'alcalde de la ciutat, un dels objectius de la fira es recuperar "els seus orígens, per potenciar l'essència ramadera i promoure la l'activitat del sector agropecuari". Per això, aquest any s'ha incrementat la presència de bestiar en viu.
Pel que fa a les instal·lacions, Quima Vila, la responsable de Fires i Mercats de l'ImpeVic ha comentat que enguany es manté la mateixa ubicació i emplaçament de les mostres que en la darrera edició, tot i que la mostra d'horticultura i energies renovables estarà situada a l'aparcament Joan de Serrallonga. Vila també ha remarcat la presència de "més exhibicions eqüestres, d'expositors del sector i la celebració del I Concurs Morfològic i Bellesa de Cavalls Àrabs", la recuperació de la mostra de Turisme, la mostra de les tres races d'ovella autòctona de Catalunya, vuit races de vaques vingudes de tot l'Estat i de França, i bestiar porcí.
Finalment, l'Alcalde de Vic Josep M. Vila d'Abadal ha assegurat que el Mercat del Ram "és per Vic la festa major de la primavera" i ha afegit que "és un punt de trobada pel sector agropecuari, el qual té la possibilitat de reunir-se, d'intercanviar i de crear negoci durant els dies del mercat".
Paral·lelament s'han organitzat les Jornades Tècniques Ramaderes –centrades en l'agricultura ecològica, energies renovables i el medi ambient– i altres activitats agropecuàries més lúdiques, fins i tot algunes dedicades als més petits, com el mercat de palmes i llorers, passejades amb ponis, partits de horseball, exposicions o concerts de música.

Informació relacionada