NOVETATS 2012 | 19/12/2012  RuralCat

Neix l'Oficina Virtual de Suport a la Indústria Agroalimentària

Ruralcat acull aquest espai creat per facilitar les eines necessàries per al dia a dia de les activitats, donar suport a temes administratius, normatius i legals, i informar de les novetats, relacionades amb l'activitat de l'agroindústria

Logotip de l'oficina virtual de

Logotip de l'oficina virtual de "Suport a la indústria agroalimentària" a RuralCat

L’accés a “Suport a la indústria agroalimentària” es troba a la dreta de la home del portal Ruralcat. La informació que conté està adreçada als propis industrials, als tècnics, als assessors i altres persones relacionades o interessades, convertint-se en una eina de consulta fonamental i acostant l’Administració a les indústries agràries i alimentàries del nostre territori.

 

Apartats específics per cada necessitat

 

A “Suport a la indústria agroalimentària” trobareu diferents apartats per temes, l’actualitat del sector i els esdeveniments més destacats. També podreu accedir a un correu de consulta, altres webs d’interès o conèixer com posar-vos en contacte amb altres actors del sector.
 
Els subapartats més destacats són:
  • Tràmits: aquest apartat recull la informació dels tràmits que les empreses han de portar a terme alhora d’implantar una nova activitat, o ampliar o modificar-ne una d’existent. També trobareu accessos a l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) i a la Oficina Virtual de Tràmits (OVT).
  • Legislació / Normativa: en aquest apartat s'ofereix el recull de la normativa agroalimentària publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE).
  • Ajuts i Finançament: es relacionen en aquest apartat tots els ajuts relacionats amb el sector agroalimentari, classificats per àmbit autonòmic, estatal i comunitari. L'objecte de cada ajut, les condicions per a acollir-s'hi, així com el període de sol·licitud, es troben especificats a cada enllaç. També s'especifica la informació de productes financers, tant d'origen públic com privat.
També trobareu les darreres notícies, entrevistes i una agenda d’esdeveniments relacionats  amb l’agroindústria, així com un enllaç amb el Registre d'indústries agràries i alimentàries de Catalunya (RIAAC) i un apartat d’altres webs d’interès.
 

Promou la interacció i l’intercanvi d’informació

 

L’oficina virtual de “Suport a la indústria agroalimentària” també ofereix la possibilitat de fer consultes, a través del correu electrònic supotagroindustria@ruralcat.net. Tan mateix s’habilita un espai per a subcomunitats que permet formar grups de treball, intercanviar idees i informació de manera àgil i eficaç. D’aquesta manera es promou la interacció, la comunicació i l’intercanvi entre els diferents agents que formen el teixit agroalimentari.
 

Col·laboradors i tècnics professionals

 

L’oficina virtual “Suport a la Indústria Agroalimentària” compta amb la col·laboració del  Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya, el Col·legi i Associació d’Enginyers de Forests a Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya. Aquestes entitats han signat un conveni de col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) per dotar d’informació, revisar i actualitzar els seus continguts.
 
Per tant, amb la finalitat de promoure la competitivitat i donar suport a la indústria agroalimentària, en aquesta nova oficina virtual ubicada a RuralCat, s’utilitzen els mitjans actuals què disposa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i es posa a l’abast de tota la cadena alimentària la informació i les eines necessàries a un sector que representa una activitat important i decisiva en el nostre territori.