FIRES I SALONS | 22/02/2013  RuralCat/DAAM

La terra és la protagonista del Fòrum Gastronòmic Girona 2013

Del 24 al 26 de febrer, Girona es converteix en l'aparador ideal de les novetats del sector gastronòmic i l'espai firal en una gran plataforma comercial

Fòrum Gastronòmic Girona 2013

El tema central del Fòrum Gastronòmic Girona 2013 és "la terra" i les sessions giraran entorn a les mirades dels cuiners envers a aquest element. L’agricultura biodinàmica i ecològica, la pesca sostenible, els productes de km0, productes que arriben per auto abastiment, cultiu propi i de mans d’un proveïdor de confiança en seran per tant ben protagonistes. 

 
De la mateixa manera que al Fòrum Girona 2011, comprant l’entrada general es tindrà accés a les sessions de l’Auditori de forma gratuïta on s’hi podrà veure, per exemple, els Germans Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, el prestigiós cuiner peruà Gastón Acurio, els gallecs Pepe Solla, Xosé Cannas i Marcelo Tejedor, els germans Sergio i Javier Torres, Paco Pérez i el Col·lectiu 21 Brix, que oferiran un espectacle d'allò més dolç. 
 
Noms que comparteixen cartell amb d'altres grans de la cuina com Ángel León, Francis Paniego, Jordi Cruz, Josean Martínez Alija, Artur Martínez, Oriol Rovira, Víctor Trochi, Isma Prados, Víctor Quintillà, David Toutain, Pascal Carbol, Koldo Rodero, Javier Olleros, Ly Leap, Rodrigo de la Calle, Oriol Castro, Carles Abellán, Fina Puigdevall, Pere Planagumà, Nandu Jubany, Paco Pérez i Albert Raurich. 
 
El Fòrum Empresa torna amb més força que mai amb un debat empresarial que girarà entorn els "Nous formats d'èxit als negocis d’hostaleria". En aquesta sessió que tindrà lloc dilluns de les 10:30 fins les 14:00, el xef Gastón Acurio i Aida Moya (de Vilar Riba) oferiran una sessió introductòria inicial, a la qual seguiran sessions pràctiques amb els cuiners Carles Abellan, Oriol Rovira i Francis Paniego. 
 
Enguany també hi haurà sessions de petit format a l'Aula Activa on els assistents podran estar al costat del mestre, interactuar amb ell, compartir l'elaboració d'un plat i tastar-ne el resultat. 
 
Les marques Fòrum Vi i Fòrum Dolç tornen amb més força que mai amb sessions que protagonitzaran Jordi Roca, Xano Saguer i el Col·lectiu Brix 21; i els reconeguts sommeliers César Cánovas, Ferran Centelles, Roger Viusà i Josep Roca. 
 
El Fòrum també serà l’escenari de l’entrega del III Premi Cuiner de l’any. Els finalistes d’aquesta edició són: Jordi Garrido, Mandu Gimeno, Albert Marimón, Antonio Romero i Alex Suñé. 
 
La ciutat de Girona també se suma al Fòrum i organitza activitats al voltant de la gastronomia coincidint amb l'esdeveniment. Des d'un concurs d'aparadors fins a una exposició sobre el vi i l’oli i la 33a Setmana Gastronòmica en són alguns exemples. 
 
 
 

Informació relacionada