Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'elaboració de l'oli d'oliva verge
Amb aquesta guia el sector productor d'oli disposa d'una eina de treball que li faciliti la implantació de les mesures d'autocontrol, les quals permeten mantenir un alt nivell de seguretat alimentària, tal com disposa la normativa corresponent
Detall de la portada de la guia
La Guia de pràctiques correctes d’higiene per a l’ elaboració de l’oli d’oliva verge ha estat elaborada pel el Centre de Recursos per a la Protecció de la Salut i del Medi i el Centre de Desenvolupament de l’Oli, amb la participació de la Federació Catalana d’Olis Comestibles, Associació Catalana d’Almassers i Envasadors d’Oli, Associació d’Oleïcultors del Priorat, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, DOP Baix Ebre-Montsià, DOP Siurana, DOP Terra Alta, Unió Corporació Alimentària, IRTA, Col·legi d’Enginyers Agrícoles de Tarragona, ASAJA, Unió de Pagesos, Agrolés, JARC i OPOC.
Els objectius de la guia
- Dotar els elaboradors d’oli d’oliva verge d’una eina fàcil d’utilitzar i implementar
- Aconseguir redactar-la des del sector mateix
- Identificar i avaluar els perills significatius per a la seguretat alimentària
- Aconseguir una GPCH de llenguatge comú i senzill
Els objectius de la guia
- Garantir la producció i la comercialització d’aliments segurs
- Demostrar que l’empresa autocontrola la seva activitat alimentària
- Donar confiança a consumidors i clients
- Centrar les activitats de control en les fases crítiques del procés productiu
- Servir de guia per als inspectors
- Prevenir, actuar abans que aparegui el problema
- Ser flexible, adaptar-se a qualsevol canvi del procés i també a qualsevol mida d’empresa
- Ser una mostra de gestió de la salubritat de l’aliment
- Facilitar el compliment de la normativa referent a higiene alimentària