VENDA DE PROXIMITAT | 14/03/2013  RuralCat/DAAM

EL DAAM impulsa la venda de proximitat

El Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i els tècnics del Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària participaran en les jornades sobre venda de proximitat programades a la Fira de Mollerussa, de Tordera i del Ram de Vic

Logotip de Venda directa

Logotip de Venda directa

El mes de gener el Govern va aprovar el decret que regula l’acreditació de la venda de proximitat dels productes agroalimentaris. Aquest decret pretén potenciar la venda directa i de circuit curt; també ajudar a maximitzar els esforços de foment i promoció dels productes de temporada, i millorar la sensibilitat envers l’entorn, reduir la petjada de carboni i conservar el paisatge.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha programat i participa en diverses activitats sobre la venda de proximitat i el nou decret, per tal de divulgar l’oportunitat que representa per dinamitzar l’economia productiva i el desenvolupament rural, i també defensar els petits productors i el consum local.

És per això que el Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries participarà el proper 19 de març, a la Fira de Mollerussa, en la Jornada sobre el Decret de la Venda de Proximitat. Així mateix, tècnics del Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària participaran en les jornades sobre venda de proximitat de la Fira del Ram de Vic, el 21 de març, i de la  Fira de Tordera, que tindrà lloc entre el 22 i el 24 de març.
 
 

Altres iniciatives informatives, firals i comercials 

 
Aquestes tres jornades es sumen a altres iniciatives del Departament d’Agricultura com són un saló especialitzat a la Fira de Lleida i al Mercat de Mercats a Barcelona o el primer Curs d'operadors alimentaris per a la venda de proximitat, organitzat conjuntament amb les Escoles de Capacitació Agrària de l’Empordà i Tàrrega, que ha començat aquest mes de març.
 
El Departament afavoreix els certàmens adreçats al consumidor final, on es poden exposar i vendre productes alimentaris de qualitat i de proximitat, per respondre a l’interès creixent entre la població envers aquest tipus de consum.