ALIMENTACIÓ | 27/03/2013  RuralCat

Els productes de proximitat de qualitat a Tv3

Domènec Vila, director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, va destacar, en directe al programa "Divendres" de Tv3, la importància dels productes de proximitat de qualitat catalans

Domènec Vila parlant dels productes de proximitat de qualitat a TV3

Domènec Vila parlant dels productes de proximitat de qualitat a TV3

Vila va ser convidat a un directe des d’Esparraguera per parlar dels productes de proximitat i qualitat i els segells de Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i Denominació d’Origen Protegida (DOP), amb el presentador Espartac Peran i la doctora nutricionista Montse Folch.

 
El pa de pagès, els calçots de Valls, les clementines de les Terres de l’Ebre, la llonganissa de Vic, el pollastre i el capó del Prat, la poma de Girona i el torró d’Agramunt van ser els productes destacats com a exemple de la qualitat de la producció i elaboració alimentària tradicional a Catalunya. 
 
Es van explicar algunes de les seves característiques nutricionals i organolèptiques, així com algunes de les singularitats en la seva producció, elaboració i comercialització.
 
També es van identificar els logotips específics de cadascun dels productes, i es va parlar de com es complementen amb els logotips europeus de IGP i DOP. El director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries va afegir que totes aquestes identificacions són una garantia per al consumidor nacional, els turistes que visiten les nostres terres i els mercats internacionals on exportem els productes catalans. 
 
Durant la seva intervenció, Domènec Vila també va destacar la importància del sector de l’agroalimentació com a motor econòmic i per la seva contribució a la cultura catalana i la seva projecció internacional vinculada a una tradició singular de qualitat.