TRANFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 14/03/2019  Ruralcat

Castelldans acull una jornada sobre el reg en l’olivera tradicional i superintensiva

Aquesta jornada, celebrada el passat 14 de febrer, s’emmarca dins el programa Dies de Reg al Segarra Garrigues, que pretén aglutinar la formació i transferència tecnològica que s’organitza per a l’acompanyament dels regants del Segarra Garrigues en tots aquells temes que són d’interès.

Moment de la jornada

Moment de la jornada

El passat 14 de febrer a la Sala Llar del poble a Castelldans es va portar a terme la jornada tècnica “Dies del reg al Segarra Garrigues. L’olivera tradicional i superintensiva”, que ha estat organitzada per l’Ajuntament de Castelldans, conjuntament amb la Comunitat General de Regants del Canal Segarra Garrigues i l’Oficina del Regant

Aquesta jornada forma part del conjunt de jornades, seminaris i visites tècniques englobades dins els Dies de Reg al Segarra Garrigues, que pretenen aglutinar la formació i transferència tecnològica que s’organitza per a l’acompanyament dels regants del Segarra Garrigues en tots aquells temes que són d’interès

La jornada es va iniciar amb la intervenció de la coordinadora de l’Oficina del Regant, Maite Sisquella, que va exposar els serveis que ofereix l’Oficina i el funcionament de l’Eina de Recomanacions de Reg de Ruralcat. Posteriorment, l’ovicultor Josep Ramon Mateu va exposar les tècniques de cultiu per a transformar una olivera tradicionals de secà al reg, com són els canvis en la forma de podar i en altres aspectes de maneig de l’arbre per tal d’augmentar la producció de l’explotació.

Posteriorment, Josep Mª Jové, membre de l’empresa Superintensiva, va explicar com una explotació superintensiva d’olivera és viable econòmicament en el Segarra Garrigues. En aquest cas, es van comentar quins marcs de plantació es consideren més correctes, quines varietats són les més adequades per aquest tipus de gestió i altres aspectes rellevants en la implantació de la parcel.la. Finalment, es va exposar l’amortització d’aquest tipus d’explotació versus una explotació semi intensiva. 

La jornada, que va comptar amb uns 60 productors agraris de la zona, va estar valorada molt positivament i va animar a seguir realitzant jornades amb l’objectiu d’explicar aspectes pràctics, resultats reals i experiències dels regants.