ESCOLES AGRÀRIES | 19/03/2019  Ruralcat

L’Escola Agrària d’Espiells obre un nou curs de viticultura ecològica

Aquest mes de març, a Sant Sadurní d’Anoia, començarà un nou curs de 60 hores d’introducció a la viticultura ecològica. Els interessants poden inscriure-s’hi a l’EA Mercè Rossell i Domènech d’Espiells, a través d’un formulari en línia.

Vinya ecològica (font: Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech)

Vinya ecològica (font: Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech)

Aquest curs, que s’estructura en sessions teòriques, pràctiques i de visites, vol transmetre els principis i coneixements necessaris per desenvolupar una viticultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient, segons els criteris de l'agricultura ecològica. 
 
Així, en acabar el curs, els alumnes seran capaços de:
 
Conèixer el cultiu de la vinya, el seu cicle vegetatiu i reproductiu.
Identificar correctament les diverses parts del conreu.
Planificar una plantació.
Reconèixer les principals malalties i plagues que el poden afectar.
Fer una gestió del sòl amb adobat, reg i cobertes vegetals.
Realitzar cromatografies de sòls a la seva finca amb plena autonomia.
Tenir coneixements de la normativa PAE, així com de la PAC i els ajuts vinculats a la mateixa.
Establir paràmetres qualitatius durant tot el procés de producció ecològica, des de la verema fins a l’elaboració del vi.
Enfocar l’explotació des del punt de vista comercial i del màrqueting.
 
El curs compta amb la participació de més d’una dotzena de professionals de la de viticultura en diferents àmbits per impartir les matèries: Roger Rovira, tècnic en viticultura a Recaredo; Joan Reyes, del Servei de Sanitat Vegetal del DARP; Joan Anton Tarrida, tècnic en viticultura; Ignasi Casanovas, tècnic i docent a l'EA d’Alfarràs; Tomàs Llop, tècnic i agricultor; Xavier Bordes, tècnic en projectes de viticultura a Raimat; Clara Macià, tècnica al CCPAE; Josep Mª Galimany, tècnic en viticultura a Covides; Oscar Rodrigo, tècnic i docent a l'EA Mercè Rossell i Domènech d'Espiells; Eva Plazas, enòloga i responsable de qualitat a Caves Vilarnau; Joan Baldrich, tècnic al DARP; Lluís Serra, tècnic en viticultura; i David Baixas, tècnic.
 
Per més informació, podeu consultar el programa del curs o contactar amb la seva coordinadora (Montserrat Amat, telèfon 93 891 14 12/ macursosespiells@gmail.com).
 
Els interessats podeu inscriure-us-hi a l’Escola Agrària d’Espiells, emplenant el següent formulari. Recordeu que podeu seguir tota la informació l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech a través del seu web, Facebook (@escola.espiells), Twitter (@escolaespiells) i Instagram (@escolaespiells).
 
L'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech és un centre públic del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en els ensenyaments de vinicultura, olis d’oliva i màrqueting i publicitat per a professionals de l’enologia.
 
El centre, que disposa de celler propi, ofereix formació reglada i contínua, en els formats presencial, semipresencial i dual, alhora que manté una estreta relació amb les empreses del sector per a la realització de pràctiques i altres activitats.