TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 27/03/2019  Ruralcat

Les I Jornades professionals de la fertilització i el maneig de dejeccions ramaderes (PRO-FEM) es celebraran a Malla el proper 3 d’abril

La jornada mostrarà eines per millorar l’eficiència de les aplicacions agrícoles de dejeccions ramaderes, amb l’objectiu d’aprofitar millor l’adob orgànic aplicat, i alhora reduir l’impacte sobre el medi ambient.

Aquesta jornada està enfocada a la millora de la fertilització agrícola

Aquesta jornada està enfocada a la millora de la fertilització agrícola

El proper 3 d’abril de 2019 tindrà lloc a Malla (Osona), en el marc del PATT i dels Plans per a la millora de la fertilització agrària de Catalunya, la primera edició de les Jornades professionals de la fertilització i el maneig de dejeccions ramaderes (PRO-FEM). Es tracta d’una sessió tècnica que es repetirà cada dos anys i que aquesta vegada està enfocada a la millora de la fertilització agrícola. 

Amb la voluntat d’esdevenir una jornada de referència pel sector agrícola, i sota el títol “Aplicar les dejeccions ramaderes buscant la màxima rendibilitat i eficiència”, la jornada mostrarà eines per millorar l’eficiència de les aplicacions agrícoles de dejeccions ramaderes, amb l’objectiu d’aprofitar millor l’adob orgànic aplicat, i alhora reduir l’impacte sobre el medi ambient.

L’activitat s’organitza en quatre estacions en les quals es tractaran diferents temes relacionats amb la fertilització i es visitaran in situ parcel·les demostratives amb diferents aplicacions fertilitzants, relacionades amb la temàtica de cada estació. 

També es presentarà un recull dels projectes en curs més destacats sobre fertilització i dejeccions ramaderes com són el Life Agriclose, Life Agrogestor, Life+ Futur Agrari i les activitats de demostració “Maximitzar l’eficiència de les aplicacions de purins en cultius extensius” i “Millora de la qualitat del sòl amb l’aplicació de dejeccions ramaderes” de l’operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

La jornada també disposarà un espai on diferents empreses de maquinària d’arreu de Catalunya exposaran sistemes de mànegues o injectors per aplicar purins i altres dejeccions líquides.