ESCOLES AGRÀRIES | 28/03/2019  Ruralcat

Primera trobada dels alumnes de producció agroecològica de les escoles agràries

Per primer cop els alumnes de les Escoles Agràries de Manresa, Amposta i Alfarràs comparteixen una jornada a la Finca de Can Poc Oli de Manresa per tal de fomentar l’intercanvi d’experiències i el treball en xarxa en l’àmbit de la producció agroecològica.

Una setantena d’alumnes del CFGM de Producció Agroecològica es van trobar a Manresa (font: EA de Manresa)

Una setantena d’alumnes del CFGM de Producció Agroecològica es van trobar a Manresa (font: EA de Manresa)

L’Escola Agrària de Manresa, pionera en producció agroecològica, va ser l’amfitriona d’aquesta concentració celebrada el passat 13 de març. La jornada va començar amb una benvinguda i les presentacions dels trets particulars de cada centre, a càrrec dels mateixos alumnes.

Després de l’esmorzar, l’alumnat de primer de l’EA de Manresa va explicar el projecte de la cooperativa d’alumnes Organic Roots Warriors, que fa una oferta setmanal de productes a un grup intern de consum i en gestiona les comandes i la seva entrega. 

A continuació, els alumnes de segon de Manresa van dirigir la visita a la Finca de Can Poc Oli, que va servir per donar a conèixer les instal·lacions, els camps i compartir experiències. En aquesta finca de 4,5 hectàrees, avalada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica, s'hi realitzen pràctiques d'horta, fructicultura, cultius extensius, maquinària i aplicacions d’energies renovables, entre d’altres. Finalment, la trobada va acabar amb un dinar calçotada per a tothom.

            

                Els alumnes van compartir experiències durant la visita a les instal·lacions de la Finca Can Poc Oli (font: EA de Manresa)

“La idea és repetir l’experiència cada any amb els alumnes de segon”, explica Antoni Armegol, director de l’EA de Manresa. “Enguany, ens han visitat els alumnes de segon d’Alfarràs i els alumnes de primer d’Amposta, perquè és el primer curs que fan producció ecològica”. “Ha estat una reunió positiva, on els alumnes han gaudit d’una activitat conjunta i s’ha generat una bona sintonia”, afegeix Armengol. Això els anima a preparar la del proper curs, que serà a l’EA d’Alfarràs, i a realitzar activitats més interactives. 

L’Escola Agrària de Manresa és un centre públic del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en els ensenyaments de producció agrària ecològica i les energies renovables. Destaca per la seva finca de pràctiques, Can Poc Oli, amb una superfície de 4,5 hectàrees, gran diversitat de produccions i avalada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica.