FRUIT.NET | 17/04/2019  Ruralcat

Fruit.Net publica una nova fitxa sobre la identificació dels símptomes causats pel cotonet de les Valls als cítrics

Els danys que causa aquest pseudocòccid als fruits són molt greus i impedeixen la seva comercialització. En aquesta fitxa es mostra l’insecte i els símptomes en fruit del seu atac per facilitar la seva identificació al camp.

Afectació del cotonet de les Valls als cítrics

Afectació del cotonet de les Valls als cítrics

Fruit.Net ha publicat la fitxa tècnica nº 17 “Identificació dels símptomes causats pel cotonet de les Valls (Delottococcus aberiae)” per oferir informació sobre els danys que causa aquest pseudocòccid als fruits, que són molt greus i impedeixen la seva comercialització.

Delottococcus aberiae de Lotto (Hemiptera: Pseudoccocidae) es va detectar per primera vegada a Benifairó de les Valls (València) l’any 2009. Durant aquests 10 anys ha colonitzat camps de cítrics de la província de València i Castelló i, recentment, s’han detectat tres focus a camps de cítrics de Catalunya. 

La fitxa explica el seu origen, morfologia i biologia i analitza els principals danys en totes les espècies de cítrics, com la deformació de la fruita i la disminució del seu diàmetre, el debilitament de l’arbre i l’excreció de gran quantitat de melassa. Per últim, la fitxa recomana els mètodes de control químic per atacar aquest pseudocòccid. 

La fitxa ha estat editada per Departament d’Agricultura i l’IRTA amb la col·laboració d’Afrucat.