L'ECA Mas Bové potencia la formació del sector agroalimentari
Durant els mesos de maig i juny, l'Escola de Capacitació Agrària Mas Bové oferirà cinc jornades i un curs
Instal·lacions de L'ECA Mas Bové. Font: DAAM
Avui, el sector agroalimentari té un paper essencial en el desenvolupament econòmic de Catalunya. És el primer sector industrial, el primer en volum d’ocupació i el segon en termes de xifra de negoci, però, com la major part dels sectors econòmics, s’ha vist sotmès a ràpids processos de canvi. Un nivell de formació permanentment actualitzat és indispensable per aconseguir-ne la professionalització i la competitivitat.
La professionalització dels agents que intervenen en la cadena agroalimentària és un dels objectius del DAAM. Dins d’aquesta línia, durant aquests dos últims anys, l’Escola Mas Bové, que depèn del Servei de Formació Agrària (Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries), dedica molts esforços a potenciar la formació d’aquest sector innovador i preocupat per la qualitat.
Alguns exemples de les darreres activitats formatives impartides a l’Escola en aquesta línia són:
- Seminari de valor afegit de comercialització de productes agrorurals
- Jornada sobre Estratègia Digital per a la Comercialització de l’Empresa Agroalimentària
- Curs: Taller de comunicació digital per a petits productors
- Jornada sobre la Gestió dels Subproductes dels Molins d’Oli
Els materials de les activitats realitzades a Mas Bové es poden consultar a la plataforma Moodle de l’escola (no cal estar-hi registrat, l’accés és obert a visitants).
Properament, durant els mesos de maig i juny, l’escola oferirà al sector cinc jornades de transferència tecnològica i un curs, els quals completaran el programa d’activitats formatives impartides durant aquest curs:
- Jornada PATT: Elaboracions artesanals (I): requisits per exercir l’activitat
- Jornada PATT: Elaboracions artesanals (II): oli, cervesa i vi
- Jornada PATT: Elaboracions artesanals (III): conserves vegetals
- Jornada PATT: Comerç exterior per a petites i mitjanes empreses (organitzada pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms en col·laboració amb l’Escola)
- Certificació ISO 22000 FSSC (organitzada per l’escola de Monells)
- Curs de Tast d’olis
Totes aquestes activitats formatives, i d’altres que formen el conjunt de la nostra oferta formativa, són fruit de la iniciativa que neix de recollir les inquietuds i propostes del sector agrari del Camp de Tarragona.