El cap de setmana de l’1 i 2 de juny torna ‘Benvinguts a Pagès’, la gran festa de la pagesia catalana
El certamen suma més de 55.000 visites en les tres edicions anteriors en una experiència autèntica que permet experimentar la vida a pagès, tastar i accedir a una oferta de productes agroalimentaris de temporada i de proximitat excepcional i omplir el rebost.
El certamen oferirà visites gratuïtes a prop de 200 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya
L’experiència Benvinguts a Pagès torna a Catalunya el cap de setmana de l’1 i 2 de juny. La gran festa de la pagesia catalana celebra aquest 2019 la quarta edició i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors.
Conèixer les vaques de raça Bruna del Pirineu, acompanyar els pagesos d’una horta ecològica de Girona, descobrir les darreres embarcacions de pesca a la Barceloneta o bé posar-se el vestit d’apicultor per entendre el procés d’elaboració de la mel a les Garrigues són algunes de les activitats proposades. La iniciativa permet a un públic molt ampli experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost.
El cap de setmana de Benvinguts a Pagès gira al voltant de les visites gratuïtes a prop de 200 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya. L’experiència es complementa amb la participació de prop de 140 restaurants, que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès amb productes de temporada i de proximitat, i les estades a més de 200 allotjaments rurals. Finalment, durant el primer cap de setmana de juny també es programen més d’un centenar d’activitats complementàries (fires gastronòmiques, visites guiades, col·loquis, concerts, passejades i exposicions, entre d’altres).
El cap de setmana de portes obertes de la pagesia desestacionalitza el turisme i potencia el redescobriment del territori en una experiència rodona en què també s’incorporen rutes. Els itineraris faciliten les visites del cap de setmana o bé d’una única jornada a partir de propostes concretes gastronòmiques i d’interès patrimonial i natural. La pàgina web www.benvingutsapages.cat també incorpora tota l’oferta de restaurants i allotjaments inscrits, així com les activitats complementàries programades.
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i de l’Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia. Hi col·laboren els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme així com nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.