GESTIÓ FORESTAL | 15/05/2019  Ruralcat

Forestal Catalana posa en marxa el primer camp de pi pinyer de l’estat a Torreferrussa

Després de molt d’esforç, s’ha aconseguit que Forestal Catalana disposi del primer camp de peus mare de pi pinyer que recull tots els clons autoritzats a l’estat espanyol fins al moment.

Camp de pi pinyer a Torreferrussa

Camp de pi pinyer a Torreferrussa

Aquest camp, ubicat a Torreferrusa (Barcelona), ha de permetre poder recollir pues i fer plantes empeltades de pi pinyer per tal de revaloritzar l’espècie i donar noves alternatives al sector a través de plantacions intensives o semiintensives per a la producció de pinyons, una de les fruites seques més apreciades del mercat. 

Els arbres que formen el camp tenen un guany genètic d’entre el 10 i el 30%, és a dir, són grans productors de pinya. El camp de peus mare de pi pinyer es va instal·lar el setembre del 2016 amb 15 clons seleccionats de les categories qualificades i controlades dins el programa de pi pinyer CIFOR-INIA. 

Durant la primavera del 2019 s’han recol·lectat les primeres pues oficials i ja s’han produït les primeres plantes empeltades al planter, que estaran llestes per a la propera tardor. La demanda d’aquest producte és força important, i posiciona Forestal Catalana com una de les empreses promotores i productores de referència de tot l’estat.

Aquesta fita s’emmarca dins el marc del projecte de promoció, preservació i millora de la diversitat genètica forestal de Catalunya, que Forestal Catalana va iniciar amb força l’any 2012 gràcies a un projecte europeu. 

Font: Forestal Catalana