TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 27/05/2019  Ruralcat

Tàrrega acull el seminari tècnic de Matins d’Innovació ‘Reducció de l’ús d’antibiòtics en porcí”

El seminari, que es va celebrar el passat 23 de maig a l’Escola Agrària de Tàrrega, va exposar les línies de recerca en relació a la reducció de l’ús d’antibiòtics en porcí.

Moment del seminari

Moment del seminari

El sub-director general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, Jaume Sió, juntament amb el director de l’Escola Agrària de Tàrrega, Ramon Cuadros, van presentar el passat dijous 23 de maig el Seminari “Matins d’innovació: reducció de l’ús d’antibiòtics en porcí”, organitzat pel Servei d’Innovació Agroalimentària en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

El seminari va començar amb l’exposició de les línies de recerca per part dels centres d’investigació i universitats catalanes, en relació a la reducció de l’ús d’antibiòtics en porcí. En aquesta primera part, moderada per Jaume Sió, van participar representants de l’IRTA-CReSA, de l’IRTA-Mas Bové, del Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNiBA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), del CT Beta de la Universitat de Vic (UVIC) i de la Universitat de Girona (UdG). 

Seguidament es va donar pas a la participació dels representants de sindicats, i organitzacions professionals, els quals van exposar les principals necessitats per part del sector en l’àmbit de la recerca i la transferència de coneixement

En aquesta segona part de la jornada, moderada pel sub-director general de Ramaderia del DARP, Joaquim Xifra, van participar Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Catalana de Productors de Porcí (PORCAT), el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, l’Associació de Veterinaris de Porcí de Catalunya, l’Associació de Productors de Porc Ecològic de Catalunya i OPP GROUP.

A continuació es va obrir un debat, amb la participació dels assistents al seminari, durant el qual es van recollir les necessitats del sector sobre innovació, recerca i transferència tecnològica quant a la reducció d’ús d’antibiòtics en porcí.

Els seminaris tècnics “Matins d’innovació agroalimentària” són un espai de trobada entre diferents agents de sectors concrets, i tenen la finalitat de conèixer, orientar i definir activitats de recerca, d’innovació i de transferència de coneixement.