PREMIS | 25/06/2019  Ruralcat

El Departament d'Agricultura ha estat premiat amb el 'certificat de bona pràctica' als premis EPSA 2019

El projecte de subministraments de dades gràfiques de les explotacions agràries de Catalunya obté el reconeixement europeu EPSA 2019.

A la convocatòria EPSA 2019 s’han presentat 160 projectes de 28 països

A la convocatòria EPSA 2019 s’han presentat 160 projectes de 28 països

El projecte ‘Subministrament de dades gràfiques de les explotacions agràries de Catalunya (Spatial IACS Data Supply of Farms in Catalonia)’ del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha estat reconegut amb el certificat de bona pràctica (Best Practice Certificate (BPC) en la convocatòria dels premis European Public Sector Award (EPSA) 2019.

En el projecte es relaciona les diferents eines i bases de dades que des de 2005 es posa a disposició dels agricultors i ramaders de Catalunya per a la millora de interoperabilitat amb el DARP i per a la gestió de les explotacions agràries.

El DARP és l’únic organisme pagador europeu que actualment facilita l’accés lliure i gratuït a totes aquestes dades. Aquest accés fomenta la utilització de noves tecnologies, impulsa la creació de noves eines i aplicacions per al sector agrari i, a més, possibilita la seva anàlisi mitjançant processos de ‘Big Data’. En paral·lel, el Departament s’anticipa al que preveu la normativa estatal i comunitària en l’àmbit de transparència i reutilització de les dades de gestió pública per a la ciutadania.

Sota el tema ‘Noves solucions per a reptes complexos: un sector públic centrat en el ciutadà, sostenible i adequat per al futur’, European Public Sector Award EPSA 2019 busca fer difusió de les propostes presentades per les administracions públiques que han trobat noves solucions en l’oferta de serveis públics i en la formulació de polítiques innovadores a Europa.

A la convocatòria EPSA 2019 s’han presentat 160 projectes de 28 països i 40 projectes han estat premiats amb el certificat de bona pràctica. El DARP recollirà el guardó els dies 4-6 de novembre de 2019 a Maastricht, Països Baixos. 

Informació relacionada