Guia de pràctiques correctes d'higiene per a establiments elaboradors i comercialitzadors de complements alimentosos
Aquesta Guia exposa, de manera clara i simplificada, quines són les mesures (prerequisits i punts de control crític) que determinen i asseguren la qualitat i seguretat alimentàries dels productes que aquests establiments elaboradors i comercialitzadors de complements alimentosos posen en el mercat.
Portada de la guia
La Guia de pràctiques correctes d’higiene per a establiments elaboradors i comercialitzadors de complements alimentosos ha estat elaborada de forma voluntària per atendre les necessitats d’un sector que inclou molts models d’empreses amb diferents processos productius; un sector que, encara que comercialitzi en forma dosificada formes concentrades de nutrients i altres substàncies, està regulat pel marc legislatiu alimentari.
Aquesta Guia exposa, de manera clara i simplificada, quines són les mesures (prerequisits i punts de control crític) que determinen i asseguren la qualitat i seguretat alimentàries dels productes que aquests establiments elaboradors i comercialitzadors de complements alimentosos posen en el mercat. Es tracta, doncs, d’un document entenedor i de consulta àgil, que mostra els punts essencials on les empreses han d’anar amb compte higiènicament per assegurar que la fabricació/comercialització dels seus productes compleix la normativa vigent i ofereix la seguretat alimentària màxima.
L’ús d’aquesta Guia comporta que les empreses elaboradores/comercialitzadores:
- Garanteixen la seguretat dels productes que posen en el mercat.
- Estableixen quins són els prerequisits i els punts de control crític que cal implementar.
- Fan més efectius els recursos i disminueixen despeses perquè eviten produccions insegures o gestions inadequades.
- Actuen de forma ràpida i segura davant problemes relacionats amb la seguretat alimentària com ara les alertes alimentàries.
- Incrementen la confiança dels seus clients i consumidors.
Malgrat tot, acollir-se en aquesta Guia té caràcter voluntari, per la qual cosa en el cas que no ho vulgueu fer, heu d’elaborar un document similar que inclogui tota la normativa vigent a fi d’assegurar l’autocontrol dels vostres establiments. A més, tenint en compte que el present document disposa del reconeixement oficial, el seu contingut esdevé la referència per a les persones responsables dels controls oficials.