SANITAT VEGETAL | 02/09/2019  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de setembre

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Tuta a la fulla amb larva i danys de Tuta en tomàquet

Tuta a la fulla amb larva i danys de Tuta en tomàquet

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

  • Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera), fruiters de pinyol, fruita seca (ametller i noguer), cítrics, olivera, vinya i cultius llenyosos.
  • Cultius hortícoles: tomàquet, pebrot, enciam, cucurbitàcies, mongeta, carbassó, col i coliflor i maduixa. 
  • Cultius d’espais verds: forestals (pi, alzina, pollancre i boix), parcs i jardins (om, boix, figueres de moro, cítrics ornamentals, castanyer d’Índies, palmera, plàtan, camèlia, gerani, viburnum, rhododendron i ornamentals).
  • Cultius extensius: arròs, blat, ordi, panís i alfals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal. Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.
 
Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020