SANITAT ANIMAL | 16/06/2005  Ruralcat

Els escorxadors catalans reforcen el seu control sanitari

El Govern autoritza la despesa de 17.835.149 d'euros que subscriu un conveni de col·laboració amb la Fundació Privada d¿Indústries de la Carn (FIC) per millorar la inspecció sanitària de les carns i oferir mesures de control i de seguretat alimentària d'aquelles carns que arriben als consumidors.

Escorxador.

Amb la signatura d'aquest conveni es desplegaran més de 150 auxiliars d'inspecció veterinària (AIV) en 37 escorxadors catalans durant el període 2005-2008. Segons la FIC, aquests 37 escorxadors representen el 98,6 per cent de la producció de la carn a Catalunya. Així doncs, amb la despesa plurianual aprovada, es reforçarà la inspecció veterinària, consolidant la figura de l¿auxiliar i millorant les condicions en què els equips d¿inspecció duen a terme les inspeccions i el control de les carns. Aquest projecte es va iniciar en l'any 2001 i aquesta nova etapa té lloc dintre d'un marc legislatiu de la Unió Europea en matèria de Seguretat Alimentària, que entra en vigor el pròxim 1 de gener de 2006, i en aquest cas comporta que els AIV disposin d'una formació específica de 900 hores. Catalunya és l'única regió de l'Estat que actualment disposa d'aquesta mesura sanitària europea. El cicle de seguretat es completa amb la instauració d¿un sistema coordinat d¿autocontrols als escorxadors, a les sales de desfer i a les indústries càrnies. La FIC és una entitat creada el 1997 amb la finalitat de donar suport a les empreses alimentàries de Catalunya, per a poder així millorar la seva competitivitat.