JORNADES | 17/05/2005  Ruralcat

Teledetecció a l¿agricultura de precisió

La direcció general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries va organitzar un workshop intensiu sobre l¿agricultura de precisió a la sala d'actes del DARP.

Moment de la jornada sobre teledetecció aplicada a l¿agricultura. Font: DARP

Moment de la jornada sobre teledetecció aplicada a l¿agricultura. Font: DARP

L¿agricultura de precisió aplica les tecnologies més innovadores de la detecció electrònica i l¿anàlisi d¿imatges per obtenir informació precisa dels cultius permetent tractaments diferenciats d¿acord amb les situacions detectades (nivell de fertilitzant, disponibilitat hídrica, volum de vegetació,...). Així doncs, l¿agricultura de precisió aplica la solució més ajustada a les diferents zones de la parcel·la proporcionant en conjunt un estalvi de les dosis de fertilitzants, aigua de reg i productes fitosanitaris. El secretari general del DARP, Josep Pau, va encetar els actes de la jornada, que va comptar amb la participació de dues institucions de gran prestigi en aquest àmbit. D'una banda, l¿Institut Cartogràfic de Catalunya, que s¿encarrega de disposar d¿una cartografia de qualitat que permet la planificació i el suport de les diferents actuacions territorials. D'altra banda, EADS Atrium, empresa líder mundial en la concepció i la fabricació de sistemes de satèl·lits. El workshop va comptar amb dues ponències destacades: Aplicacions d¿utilitat en la gestió de la PAC i Aplicació de la gestió de conreus mitjançant imatges satèl·lit a França. Salvador Puig, Director General de Producció Agrària, Innovació i Indústries Agroalimentàries del DARP va donar pas a la cloenda de la jornada.

Presentacions de la jornada

A continuació, a Arxius relacionats us oferim la possibilitat de descarregar al vostre ordinador el arxius en format PDF de les presentacions de la jornada. Tingueu en compte, però, que són fitxers molt pesats que trigaran a descarragar-se encara que tingueu una connexió ràpida.