TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 02/10/2019  Ruralcat

Vic acollirà el seminari de Matins d’Innovació sobre la recerca en transformació de vegetals

El seminari tècnic es celebrarà el proper dia 10 d’octubre a la Universitat de Vic i es presentaran les activitats d’experimentació i recerca que es realitzen entorn els transformats vegetals a Catalunya.

En aquesta edició es presentaran les activitats d’experimentació i recerca que es realitzen entorn els transformats vegetals a Catalunya

En aquesta edició es presentaran les activitats d’experimentació i recerca que es realitzen entorn els transformats vegetals a Catalunya

El proper dia 10 d’octubre el Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, en col·laboració de la Xarxa de Referència en Tecnologia dels Aliments, organitza a la Universitat de Vic el seminari tècnic “Matins d’Innovació: Recerca en transformació de vegetals”. 

En aquesta edició es presentaran les activitats d’experimentació i recerca que es realitzen entorn els transformats vegetals a Catalunya, les quals són el punt de partida cap a l’aplicació posterior de nous coneixements, tècniques i pràctiques innovadores. 

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP, Carmel Mòdol, serà l’encarregat de presentar el seminari, que comptarà amb diverses entitats, universitats i centre de recerca dedicats a la transformació de vegetals a Catalunya, com l’IRTA, la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Miquel Agustí. Durant la trobada també s’abordaran les tendències del sector dels transformats vegetals de la ma de la unitat de vigilància tecnològica de l’IRTA.

En la segona part de la jornada, diferents empreses i organitzacions del sector alimentari exposaran les seves necessitats de recerca i transferència. El seminari clourà amb un debat obert i la recollida de propostes per part dels participants.
Els interessats a assistir al seminari es poden inscriure a través del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) promou, en el marc del Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya, els Matins d’innovació agroalimentària amb el propòsit d’organitzar encontres sectorials entre el món de la recerca i el món empresarial, per tal de donar a conèixer les activitats de recerca i d’experimentació en els diferents sectors productius i recollir les necessitats de recerca, innovació i transferència dels les empreses agràries, agroalimentàries i forestals a Catalunya.

El DARP, a través del Servei d’Innovació Agroalimentària, va començar a organitzar els seminaris “Matins d’Innovació Agroalimentària” l’any 2008. Des de llavors, en aquests 11 anys s’han realitzat un total de 25 seminaris en diversos àmbits, comptant amb la participació d’un miler de persones. 

Font: RuralCat