28 DE MAIG | 05/05/2005  Ruralcat

Jornada tècnica sobre l'olivera a l'Empordà

El proper dia 28 de maig, el Celler de la Cooperativa de Vilajuïga serà l'escenari d'una jornada emmarcada en la Fira del Paisatge, on hi haurà diferents xerrades dedicades a l'olivera.

Imatge del díptic de la jornada

L¿olivera forma part del paisatge de l¿Alt Empordà, i junt amb el cereal i la vinya, és el conreu característic dels països mediterranis i una de les bases de la seva alimentació. Per poder mantenir aquest paisatge, cal que el conreu de l¿olivera sigui rendible per l¿oleïcultor. De cara a millorar la rendibilitat de les explotacions, tant en el cas de l¿oli com en altres productes agroalimentaris, el primer que cal és obtenir un producte de qualitat. En el cas de l¿oli d¿oliva, aquesta es determina per uns paràmetres analítics i uns altres organolèptics o gustatius. Per aconseguir un oli de la qualitat màxima, el verge extra, hem de començar sempre per tenir una oliva sana. Sense aquesta oliva sana, per més modern que sigui el trull i per més bé que s¿hi treballi, és impossible assolir aquest objectiu. És per això que creiem convenient donar unes orientacions pràctiques sobre prevenció i control de plagues i malalties. L'acte comença a les 17.35 h amb la participació del Sr. Josep Maria Tegido Mallart, organitzador de la Fira de l'Oli i l'Olivera d'Espolla, que parlarà dels "Paisatges d'oliveres". A les 18.15 h, es parlarà de la"Prevenció i control de plagues i malalties de l'olivera" amb la participació del Sr. Simó Casanovas Parés, enginyer tècnic agrícola i Gerent de la Cooperativa de Pau i Roses. Si voleu més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal de l¿Alt Empordà

Sant Pau, 39
17600 Figueres
Tel. 972 514 379
aaemporda.darp@gencat.net