NOVETAT A RURALCAT | 04/05/2005  Ruralcat

L'eina de recomanacions de reg envia avisos SMS als usuaris

El portal RuralCat ha ampliat i millorat l'eina de recomanació de reg posant en marxa el servei gratuït d'enviament d'un missatge al mòbil amb les dades recomanades per cultiu. A més, l'eina que enguany arriba al seu tercer any de funcionament, incorpora 28 nous cultius, i arriba així a la xifra total de 40.

Bomba d'aigua.

L'aplicació de reg permet el càlcul de la dosis a aplicar setmana a setmana en una determinada parcel·la i cultiu, a partir de les dades subministrades per les estacions de la Xarxa Agrometeorològica de Catalunya. Tots aquells usuaris inscrits que facilitin el seu mòbil reben les recomanacions de reg via missatge de text (SMS) cada setmana de forma totalment gratuïta. L¿eina de reg és de lliure accés per tothom i tan sols es necessari inscriure's a RuralCat per poder rebre setmanalment la recomanació de reg. A més, l'eina té un administrador de cultius on els usuaris poden anar modificant les característiques del cultius configurats tal i com ho creguin convenient.

Cultius disponibles

La millora més important s'ha realitzat en els cultius hortícoles, que ara són un total de 22. Actualment, els cultius disponibles són:
  • Cultius extensius: alfals, blat i panís.
  • Cultius llenyosos: albercoquer, ametller, avellaner, cirerer, cítrics, nectarina, noguer, perer, pistatxer, pomera, presseguer, prunera, olivera i vinya.
  • Cultius hortícoles: albergínia, all, api, bròquil, calçot, carbassó, ceba, ceba tendra, col, col-i-flor, enciam, escarola, espinacs, meló, mongetera, pastanaga, patata, pebrot, pèsol, porro, síndria i tomàquet.
  • Gespa

Informació relacionada