DEL 19 AL 26 DE MAIG | 03/05/2005  Ruralcat

III Jornades sobre el maneig del cavall en hípiques: doma de poltres

Els propers dies 19, 24 i 26 de maig Puigcerdà serà l'escenari d'una jornada que té per objectiu donar resposta a les inquietuds que mostra el sector que treballa amb el cavall en els darrers anys.

Imatge del díptic de la jornada

El cavall sempre ha estat present en el teixit econòmic i social de la comarca de la Cerdanya. El seu aprofitament ha anat variant en els últims decennis, però si es vol garantir la seva presència i optimitzar els seus recursos, mantenint els valors culturals, preservant el medi ambient i, en alguns casos, oferint un espai per al turisme i el lleure, és necessari aprofundir en el seu coneixement. Donada la bona acollida que van tenir les jornades que es van fer els anys 2003 i 2004 sobre el maneig del cavall, el Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca ha volgut organitzar una nova jornada, en aquesta ocasió, per debatre "El maneig del cavall en hípiques: doma de poltres". Esperem que la jornada sigui profitosa per a tots els assistents i que permeti avançar en el procés de professionalització que cada cop més exigeix l¿entorn en què es desenvolupa la nostra activitat.
  • 19 de maig

    A les 19.00 h es parlarà de "La percepció sensorial del cavall i de les pautes bàsiques de comportament equí. Principi del procés d'aprenentatge dels cavalls".


  • 24 de maig

    A les 19.10 h, es parlarà de "La doma del foal, imprinting i de la doma del yearling i dos anys".


  • 26 de maig

    A les 19.10 h, hi haurà una "Sessió pràctica: el treball en llibertat, el treball a la corda".


Totes les sessions teòriques seran impartides pel Sr. Fernando Muñoz Maestro, veterinari especialista en èquids i professor d¿equitació. Per a més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal de la Cerdanya

C/ de la Perxa, 17 baixos
17520 Puigcerdà
Tel. 972 884 550
anfonco@gencat.net