PREMIS OLI | 03/05/2005  Ruralcat

Concedits els premis als "Millors Olis d'Oliva Verge Extra Espanyols"

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha concedit els premis "Millors Olis d'Oliva Verge Extra Espanyols, Collita 2004-2005", en les categories d'olis d'oliva verge extra de producció convencional i en la de producció ecològica, en les seves tres modalitats.

Ampolles d'oli d'oliva

Es tracta de la vuitena edició d'aquests prestigiosos premis, instituïts amb el doble objectiu d'estimular als productors a obtenir olis de qualitat i promocionar entre els consumidors el coneixement d'aquest producte.

Olis d'oliva verge extra de producció convencional

En la modalitat d'Olis afruitats madurs el premi ha quedat desert, havent recaigut l'accèssit en Molí la Boella, S.L., de La Canonja (Tarragona). Aquest oli es defineix com "Afruitat mitjà-alt d'oliva compost de fruites madures i ametlla madura. Equilibrat. En boca, d'entrada molt dolça, lleugerament amarg, una mica més picant i molt ametllat. Harmònic." En la modalitat d'Olis afruitats verds amargs, el jurat ha decidit concedir-li el premi a Potosí 10, S. A. d'Orcera (Jaén) i l'accèssit ha recaigut en Manuel Forests Marín, de Priego de Còrdova (Còrdova). El premi de la modalitat d'Olis afruitats verds dolços ha recaigut en El Labrador SAT nº 8064, de Fuente de Piedra (Màlaga). L'accèssit ha estat per a la Sociedad Cooperativa Andaluza Virgen del Castillo, de Carcabuey (Còrdova).

Olis d'oliva verge extra de producció ecològica

El premi per a la modalitat d'Olis afruitats verds amargs ha recaigut en la Sociedad Cooperativa Andaluza Virgen del Castillo, de Carcabuey (Còrdova), Finalment, en la modalitat afruitats verds dolços el premi ha estat per a Jacoliva, S.L., de Pozuelo de Zarzón (Càceres).