ANIVERSARI INCAVI | 28/04/2005  Ruralcat

Es presenta l'exposició sobre els 25 anys de l'INCAVI dedicats a la vinya, el vi i el cava

El 1980 es va crear per decret l¿Institut Català de la Vinya i el Vi, l'organisme que ha canalitzat i ha dut a terme la política vitivinícola del DARP. Amb motiu d¿aquest aniversari, l¿INCAVI ha creat una exposició que commemora els 25 anys d¿història dedicats al sector vitivinícola.

Imatge presentació exposició

Moment de la presentació de l'exposició. Font: DARP

La presentació de l¿exposició es va fer al Museu del Vi de Vilafranca, amb l¿assistència de Joan Aguado, director general de l¿INCAVI, Salvador Puig, director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries, Marcel Esteve, alcalde de Vilafranca del Penedès i Josep Soler, president de la Junta Directiva del Museu del Vi. També hi van assitir representants dels Consells Reguladors de les Denominacions d¿Origen catalanes, sindicats i organitzacions empresarials. L¿exposició es podrà veure aquest cap de setmana a la Fira del Vi de Falset i, al llarg d¿aquest any, estarà present en diferents ciutats vitivinícoles de Catalunya. L¿exposició fa un breu repàs a la història de l¿INCAVI, amb uns apunts sobre els seus antecedents, com les Estacions Enològiques de Reus i Vilafranca del Penedès, i s¿atura en el naixement de l¿INCAVI gràcies a les primeres competències transferides des del Govern de Madrid a la Generalitat de Catalunya. La mostra recorre finalment en algunes de les tasques més destacades que ha dut a terme aquesta institució, com ara l¿impuls a la qualitat mitjançant les Denominacions d¿Origen, la innovació en l¿enologia i la viticultura, la promoció, o la transmissió de coneixements i formació al viticultor, enòleg i consumidor. Una exposició que està reforçada amb material audiovisual que resumeix els trets principals de l¿INCAVI i de les Denominacions d¿Origen de Catalunya i s¿emmarca en la campanya promocional engegada el passat novembre ¿Grans Vins de Catalunya¿. Les Denominacions d¿Origen també són protagonistes en aquesta exposició, ja que, com apunta el director general de l¿INCAVI, Joan Aguado, ¿la història d¿aquest organisme va lligada, sense cap mena de dubte, amb la trajectòria de cada una de les Denominacions que treballen pel vi i el cava del nostre país¿. L¿exposició fa un repàs a les característiques, l¿evolució i les dades principals de les dotze DO vitivinícoles catalanes.

Un any ple d'actes

L¿INCAVI, per tal de commemorar el seu 25è aniversari, ha programat un calendari ple d¿actes. Des d¿activitats de difusió, fins a jornades tècniques, cursos de formació, assistència a fires, o un congrés sobre enoturisme per a finals d¿aquest any. Properament es presentarà la Setmana de les Denominacions d¿Origen al FC Barcelona, que tindrà lloc del 17 al 22 de maig a les instal·lacions d'aquesta entitat. Entre altres activitats, s¿ha programat per aquest estiu les sessions Vi i Música al Palau Robert de Barcelona, la XXV Mostra de Vins i Caves de Catalunya i la XX Mostra de Gastronomia Barcelonina. També hi ha programats diferents actes dins del Saló Barcelona Degusta en el marc de l¿Any de la Gastronomia.