6 i 7 DE MAIG | 27/04/2005  Ruralcat

55a Fira i Festes de l'Ascensió. XIX Jornades Agropecuàries del Vallès

Els dies 6 i 7 de maig Granollers serà l'escenari d'una jornada que té la voluntat de posar a l'abast de l'empresari agrari coneixements i informació per ajudar-lo a preparar-se per l'Europa del segle XXI.

Imatge del díptic de la jornada

Si el Sector Agrari encara té una presència significativa a casa nostra, és gràcies a un esforç sostingut que ve de lluny. La seva capacitat d'adaptació, la innovació tecnològica i la recerca de nou valor afegit, han estat una constant en generacions de pagesos. Avui presentem aquestes Jornades Agropecuàries amb la voluntat de posar a l'abast de l'empresari agrari coneixements i informació que puguin ajudar-lo a preparar-se per l'Europa futura, que estem construint entre tots. Si llegiu el programa veureu que les xerrades proposades tenen un interès molt ampli, de manera que els temes proposats afecten a la majoria d'explotacions: l'assignació de drets per al Pagament Únic del 2006, la declaració de zones vulnerables del Vallès en relació a la contaminació de nitrats procedents de fonts agràries, la traçabilitat, nous mètodes d'identificació del bestiar, etc.. Els actes de les dues jornades són els següents:
 • 6 de maig de 2005

  L'acte comença a les 12.10 h amb la participació de la Sra. Mili Voltes, veterinària responsable del Pagament Únic de la Subdirecció General d¿Ajuts del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, que parlarà de "la Reforma de la PAC: Pagament Únic i assignació de drets 2006".

  A les 13.30 h, es parlarà de les "novetats en la gestió de la taxa làctia", amb la participació de la Sra. Emma Rodríguez, veterinària responsable de Produccions Lleteres i Extensives del Servei de Producció Ramadera del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca.


 • 7 de maig de 2005

  L'acte comença a les 10.35 h amb la participació del Sr. Gerardo Caja, catedràtic de Producció Animal de la Facultat de Veterinària de la UAB, que parlarà del "nou sistema europeu d'identificació del bestiar oví i cabrum".

  A les 10.30 h, tindrà lloc la "presentació de la jornada porcí".

  A les 10.35 h, el Sr. Josep Maria Virgili, tècnic de la Secció d¿Avaluació de Recursos Agraris del Servei de Producció Agrícola del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, parlarà de "la gestió de les dejeccions ramaderes".

  A les 12.00 h, hi haurà la "presentació de la jornada de cunicultura"

  A les 12.10 h amb la participació del Sr. Joan Alfons Albó, veterinari responsable d¿auditories de l¿Agència Catalana de Seguretat Alimentària, es parlarà de "la traçabilitat en la producció de carn de conill".

  A les 12.00 h, tindrà lloc la "presentació de la jornada d¿apicultura".

  A les 12.10 h, el Sr. Jaume Cambra, professor del Departament de Botànica de la Facultat de Bilologia de la UB, parlarà de "l'apicultura: polinització i biodiversitat".
Si voleu més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal del Vallès Oriental

Roger de Flor, 68 esc. C baixos
08400 Garnollers
Tel. 93 861 13 23
Fax. 93 861 13 28
avoriental@gencat.net