La VII Setmana Bio per l’alimentació ecològica torna amb activitats per tot el territori
La Setmana Bio, que es celebrarà del 19 al 27 d’octubre, inclou un ampli programa d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.
La Setmana Bio tindrà lloc del 19 al 27 d’octubre
El proper 19 d’octubre arranca una nova edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que tindrà lloc del 19 al 27 d’octubre i comptarà amb unes 250 activitats que es desenvoluparan arreu de Catalunya promogudes pels agents del sector mateix.
Els pagesos, ramaders i elaboradors de productes ecològics obriran aquests dies les portes de les seves explotacions i instal·lacions per donar a conèixer la seva feina i què són i com s’obtenen els productes que ells produeixen o elaboren. També podran oferir tastos i venda directa dels productes a tots els assistents.
Els comerços i punts de venda dels productes ecològics també oferiran activitats relacionades amb els seus productes en el marc del seu establiment, com ara presentacions, promocions, tastos i altres. Així mateix, s’organitzaran diferents activitats de divulgació pensades per donar a conèixer el sistema de producció ecològic i la qualitat d’aquests aliments, així com qualsevol altra tema relacionat amb tallers, jornades, espais dedicats a la producció ecològica dins les biblioteques, passis de documentals, etc. Pel que fa a les activitats gastronòmiques, s’oferiran menús, tallers i showcookings per fomentar la cuina ecològica.
Per últim, tindrà lloc la Setmana Bio a l’escola, la festa anual de la producció i l’alimentació ecològica dels centres educatius de Catalunya.
La Setmana Bio és un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació, i Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb l’Associació Vida Sana.
Al llarg d’aquest darrer quart de segle, el sector ecològic a Catalunya ha mantingut una trajectòria creixent. De fet, del 1995 al 2018, la superfície certificada en producció ecològica s’ha multiplicat per 42 i ha passat de les 5.000 a les 210.000 hectàrees. En aquest mateix període, el nombre d’operadors de productes ecològics també ha crescut, tot passant de 236 a 3.859.
Font: RuralCat