ENQUESTA DE VALORACIÓ | 28/03/2005  Ruralcat

Els usuaris consideren RuralCat un web amb bons serveis i continguts

Segons les dades de l'enquesta que RuralCat ha realitzat entre els seus usuaris, aquests creuen que el portal té una bona oferta de continguts, formació i serveis. A més, consideren que la velocitat de connexió és bona, i que és un web de fàcil ús i bon disseny gràfic.

Usuària de RuralCat

Un 87,21% dels enquestats han valorat com a bons o excel·lents els continguts de RuralCat, un 61,04 % fan la mateixa valoració de la formació que ofereix el portal, i un 77,18% veuen com a bons o excel·lents els serveis del web. En la mateixa línia es mantenen els resultats sobre velocitat de connexió, facilitat d'ús del portal i disseny gràfic. Més d'un 80% dels enquestats donen una valoració de bona o excel·lent a aquests tres aspectes. El passat 14 de febrer, els usuaris de RuralCat, prop de 4.000 persones, van rebre al seu correu electrònic una enquesta de sis preguntes sobre diversos aspectes del web. Amb aquesta iniciativa es pretenia conèixer l'opinió dels usuaris sobre el portal i detectar punts a millorar per tal d'oferir un web el més adequat possible a les necessitats dels nostres usuaris. A més a més, fins el 18 de març, darrer dia del termini per respondre l'enquesta, la pàgina inicial de la intranet de RuralCat també donava la possibilitat de respondre el qüestionari. En total, 688 usuaris han respost l'enquesta, un 18% de les persones que la van rebre. Cal destacar que del total de respostes, un 43,16% provenien d'agricultors, un 17,87% d'enginyer agrònoms i enginyers tècnics agrícoles, i un 7,12% de persones dedicades a la ramaderia. Aquest fet és remarcable donat que a aquestes professions pertanyen la majoria d'usuaris de RuralCat.

Els usuaris visiten RuralCat periòdicament

Una altra dada significativa és que més d'un 86% dels enquestats manifesten que consulten RuralCat un mínim d'una vegada per setmana, fet que denota una fidelitat per part dels usuaris envers el web. Respecte la primera presa de contacte amb RuralCat, destaca el fet la majoria dels usuaris del portal l'han conegut per la publicitat a mitjans del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca o per la recomanació d'un amic. Aquesta enquesta també ha servit per detectar possibles nous sectors a desenvolupar a RuralCat. Així, a la pregunta de quins sectors ramaders caldria incorporar a RuralCat, el boví d'engreix, el vaquí de llet i l'aviram han estat els més demandats. A més de les sis preguntes tancades que configuraven l'enquesta, molts usuaris ens han fet arribar els seus comentaris i suggeriments, que estudiarem detingudament i utilitzarem per millorar les prestacions i serveis de RuralCat.