CENTRE DE CREACIÓ ENOLÒGICA | 21/03/2005  Ruralcat

El DARP i la URV treballen juntes per la creació d'un Centre d'Innovació Enològic

El conseller del DARP Antoni Siurana i el director general de l'INCANVI, Joan Aguado, es va reunir amb el Rector de la URV, Lluís Arola i el president de la DO Montsant, Jaume Domènech, per tractar la proposta de creació del Centre d'Innovació per a la Competitivitat de l'Enologia Catalana (CICEC).

imatge panoràmica vinyes

Font: INCAVI

Aquest projecte té com a objectius afavorir la competitivitat de les empreses i les DO catalanes a l'esdevenir un centre de referència internacional en la innovació del sector enològic. Segons han explicat els seus promotors, el centre tindria quatre àrees d'actuació: per una banda la recerca i la innovació per tal de millorar el coneixement i facilitar la innovació; d'altra banda, la formació que aglutinaria un Centre de Coordinació, una Aula Professional i una Aula d'actualització. El centre també tindria una àrea de Transferència i Serveis i una de Desenvolupament empresarial. El Centre d'Innovació per a la Competitivitat de l'Enologia Catalana (CICEC) estaria ubicat a les instal·lacions de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana i en un edifici específic de nova construcció. Siurana ha manifestat que el projecte és interessant com a element que pretén impulsar i aglutinar diverses iniciatives amb la participació de l'Administració, la Universitat i el sector, i ha destacat la importància de potenciar la formació i els projectes d'investigació en el sector enològic que té un paper essencial en l'economia d'algunes comarques catalanes. El responsable de DARP també ha explicat que aquest projecte pot ser un bon element per fomentar la diversificació dels productes vitivinícoles en el mercat i la implicació d'altres sectors com el turisme i la restauració.

Informació relacionada