ESCOLES AGRÀRIES | 12/11/2019  Ruralcat

L’EA de Manresa, entre les entitats reconegudes durant l’acte de celebració dels 25 anys del CCPAE

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) va celebrar el passat divendres 25 d'octubre l’acte de commemoració dels seus 25 anys com a autoritat de control i certificació dels aliments ecològics de Catalunya amb l'assistència de més de 300 persones del sector bio.

Fotografia de grup amb totes les persones homenatjades (font: CCPAE)

Fotografia de grup amb totes les persones homenatjades (font: CCPAE)

L’Escola Agrària de Manresa va rebre el passat dia 25 el reconeixement del CCPAE durant l’acte de commemoració dels 25 anys de l’entitat certificadora. Jaume Brustenga, en representació de l’escola, va rebre el guardó de mans de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà i el president del Consell, David Torrelles, juntament amb 25 premiats més, entre els quals hi havia productors i elaboradors, empreses i organitzacions que van ser reconegudes pel seu compromís amb el sector ecològic.

Amb 47 anys d’experiència, l’escola s’ha convertit en un referent per al sector de la producció agrària ecològica en l’àmbit estatal, essent el primer centre en impartir formació d’aquest tipus. L’Escola ofereix un cicle formatiu de grau mig de Producció agroecològica, que permet als alumnes obtenir productes agropecuaris ecològics amb tècniques  agrícoles i ramaderes i millorar la biodiversitat i estabilitat del medi així com la fertilitat del sòl.

La celebració de l’acte va comptar amb la participació de més de 300 persones, entre operadors del sector bio, entitats de la societat civil, membres de les diverses Juntes Rectores del CCPAE i els treballadors de l'autoritat de control.

El CCPAE, que va ser creat l'any 1994, és l’autoritat de control de Catalunya i la seva funció és auditar i certificar els productes agroalimentaris ecològics de casa nostra. El Consell figura al llistat d'autoritats públiques i organismes de control que anualment publica la Unió Europea.

Font: CCPAE