PRODUCCIÓ VEGETAL | 14/02/2005  Ruralcat

La millora de la fertilització a l¿abast amb un nou espai a RuralCat

Aquest mes de febrer RuralCat publica un nou apartat dedicat exclusivament a la fertilització. El nou espai posa a l¿abast d¿agricultors, ramaders i tècnics, eines de presa de decisions sobre la fertilització i informació pràctica.

Imatge de l'aplicació de fertilitzant en camp de cultiu

Aquesta és una iniciativa del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) de la Generalitat de Catalunya, que compta amb la col·laboració d'investigadors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida. L'espai de fertilització sorgeix de la necessitat de proporcionar respostes concretes als agricultors, ramaders i tècnics del sector sobre com optimitzar la fertilització mineral i amb productes orgànics, per tal de produir el màxim sense comprometre la sostenibilitat mediambiental de l¿activitat agrària.

Molta informació i properes novetats

Hi trobareu recomanacions concretes sobre l¿aplicació de les Bones pràctiques agràries en relació a la fertilització. Per exemple, des de com i quan prendre mostres de sòl i de dejeccions ramaderes per a la seva anàlisi, a les novetats que es poden trobar en la maquinària d¿aplicació de determinats adobs. També s'hi inclou un punt sobre la Legislació que afecta la fertilització, amb una síntesi de la més important i accés al text íntegre de les principals normes. Altres punts importants seran els Documents tècnics, per saber-ne més sobre aquests temes, un Glossari de termes relacionats, i Enllaços d'interès a altres pàgines web. Aquesta és una pàgina viva què posa al vostre abast l¿adreça fertilitzacio@ruralcat.net per a tot tipus de consultes, comentaris o suggeriments per anar millorant el servei que ofereix. Part d'aquesta evolució serà la incorporació en les properes setmanes d'un programa informàtic per realitzar un pla d¿adobat a mida de les parcel·les per als cultius de l¿ordi i el blat i què anirà incorporant cultius i prestacions al llarg del temps.

Informació relacionada