DENOMINACIÓ D'ORIGEN PROTEGIDA | 06/02/2005  Ruralcat

La CE aprova la denominació d'origen protegida Oli de Terra Alta

La Comissió Europea ha aprovat la incorporació de l'Oli de Terra Alta a la llista d'aliments amb denominació d'origen protegida (DOP), que tenen reconeixement i protecció comunitària. La CE també ha inclòs nou productes més, cinc dels quals són espanyols.

Imatge de l'Oli de Terra Alta

Font: DARP

La zona de producció de l'Oli de Terra Alta compren terrenys de la comarca de la Terra Alta i alguns municipis de la Ribera d'Ebre. Aquest oli es produeix amb la varietat d'oliva Empeltre, a més d'una part petita de la Arbequina, la Morruda i la Farga. L'Oli d'oliva de la Serra de Cadis, el Formatge Ibores, de Càceres, i la Pera de Jumilla, a Múrcia, són els tres productes espanyols que han aconseguit la DOP. A més, el Pa de Cea d'Ourense i les Manteques d'Astorga de Lleó, tenen a partir d'ara la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Aquestes mencions de qualitat s'afegiran a la llista de 650 productes alimentaris europeus que ja estan a l'empara de la legislació sobre la protecció IGP, DOP i especialitats tradicionals. La CE ha decidit també incloure a la llista tres DOP italianes, l'oli d'oliva Valdemona i els dos safrans Zafferano dell'Aquila i Zafferano di San Gimignano. A més, ha concedit la protecció comunitària al formatge portuguès Requeijao Serra da Estrella.

Informació relacionada