INNOVACIÓ | 03/12/2019  Ruralcat

Important paper dels assessors agraris per facilitar la innovació en els sectors agrari i forestal

Acaba d’engegar el projecte europeu i2connect que, durant cinc anys, aspira a dotar d’eines als assessors per facilitar els processos d’innovació creativa en els sectors agrari i forestal.

Primera trobada de l'equip i2connect a Roma

Primera trobada de l'equip i2connect a Roma

Durant la primera reunió del projecte s’han posat les bases per començar a construir una gran xarxa europea de persones que assessoren explotacions agràries i que tenen interès per formar-se i facilitar la innovació creativa.

La innovació creativa és un procés mitjançant el qual actors amb coneixements complementaris (pràctic, científic, emprenedor, etc.) treballen plegats per trobar solucions a desafiaments concrets, porten aquestes solucions a la pràctica i difonen els seus resultats àmpliament. Aquest procés ha de permetre integrar totes les fonts de coneixement disponibles. Les persones que assessoren les explotacions agràries juguen un paper fonamental com a facilitadores d’aquests processos, tot i que sovint es poden trobar que els manquen eines. És precisament aquest aspecte el que es desenvoluparà amb i2connect.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (mitjançant la Subdirecció General d’Innovació Agroalimentària) de la mà del MAPAMA (Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación) i l’INTIA (Instituto navarro para la transferencia e innovación en el sector agroalimentario), formen part del consorci de 24 membres encarregat de portar a bon port aquest projecte de l’Horitzó 2020, un programa marc de la Unió europea que concentra gran part de les activitats de recerca i innovació.

Per a més informació: https://www.facebook.com/i2connect.EU/ o https://twitter.com/i2connect_eu

Font: DARP

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància