| 17/06/2013  AlimenCat/ACSA

GPCH per a l'aprofitament del menjar en la restauració i comerç minorista

Aquesta guia de pràctiques correctes d'higiene vol ser d'utilitat per resoldre dubtes en matèria de seguretat alimentària i promoure l'aprofitament del menjar. Només el sector de la restauració malbarata cada any a Catalunya unes 40.000 tones d'aliments

Detall de la portada de la guia

Detall de la portada de la guia

 La Guia ha estat impulsada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)  que ha coordinat el grup de treball format per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Fundació Banc dels Aliments i Nutrició sense Fronteres. També hi han col·laborat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; el Departament de Benestar i Família; l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), i representants de les empreses de producció i distribució d’aliments i de la restauració, de les entitats benèfiques i de les associacions de consumidors i usuaris.

 
La guia vol ser una eina perquè els excedents alimentaris consumibles que els establiments de restauració i comerç minorista no poden comercialitzar arribin a les persones beneficiàries, a través de les entitats socials, en les millors condicions de seguretat. La guia inclou aspectes legals de la donació, així com informació sobre les característiques que han de tenir els aliments a donar, les entitats socials i el pla de traçabilitat dels aliments.
 
El documents ha estat presentat durant la jornada sobre “El malbaratament d’aliments i la seguretat alimentària” organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya conjuntament amb l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i la Fundació Banc dels Aliments. La jornada ha volgut ser un punt de trobada i un fòrum de reflexió sobre els reptes que suposa reduir el malbaratament d’aliments i augmentar la donació i l’aprofitament segur del menjar. Per assolir aquests objectius es necessita la col•laboració de tots els participants de la cadena alimentària, des del sector productiu, la distribució, la restauració, els consumidors, les entitats socials, els voluntaris i les administracions públiques.