TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 05/03/2014  RuralCat

Mollerussa acull la XIII Jornada Intercomarcal del panís

La Jornada Intercomarcal del panís se celebrarà el dia 11 de març i tractarà temes com el tractament de la llavor o les micotoxines en el gra, a més de fer balanç de la campanya de 2013 i presentar les darreres novetats

Imatge del programa de la XIII Jornada Intercomarcal del panís

Imatge del programa de la XIII Jornada Intercomarcal del panís

La Jornada Intercomarcal del panís ha esdevingut punt de referència per a tècnics i agricultors de les comarques productores de panís gra de Catalunya i dels regadius orientals d’Aragó. El seu objectiu és aportar les darreres novetats i informació sobre qüestions directament relacionades amb el sector productor del panís gra. Enguany, a més de la presentació de resultats del comportament de noves varietats a les zones productores catalanes, s’abordaran temes de plena actualitat com ara la situació creada per la limitació dels productes de tractament de la llavor o la problemàtica d’aquesta campanya pel que fa a la presència de micotoxines en el gra.

Com en l’edició anterior, empreses directament relacionades amb el sector donaran a conèixer als assistents les seves novetats i oferta tecnològica i comercial.

 

Gestió mecànica de les restes vegetals i treball del sòl

 

El maneig de les restes de collita després de la recol·lecció del panís és una de les operacions de conreu que a vegades pot generar dubtes, ateses les seves característiques i l’època de l’any en què s’ha de fer. D’altra banda és ben sabut que la incorporació de les restes dels canyots del panís al sòl representa no només una aportació important de matèria orgànica, sinó també un retorn d’elements fertilitzants a considerar, sobre tot pel que fa al potassi.

Per parlar d’aquestes qüestions, emmarcada dins d’aquesta Jornada Intercomarcal, tindrà lloc una demostració de maquinària per a la gestió del rostoll de panís que es farà el proper divendres dia 14 de març a Ivars d’Urgell i la Fuliola, i en la que hi participaran nombroses empreses del sector.