23 DE NOVEMBRE | 07/11/2004  Ruralcat

Jornada tècnica sobre podridures del raïm i producció integrada de la vinya

El proper 23 de novembre Batea acull la jornada tècnica Podridures del raïm i producció integrada de la vinya, que se celebrarà al Centre Cultural i Recreatiu Sant Isidre de la localitat.

Díptic de la Jornada

Aquesta jornada vol incidir especialment en tema de les podridures del raïm, que actualment representen un dels principals problemes de sanitat a la vinya. Tot i que el perjudici directe sobre la quantitat de producció és evident, en un mercat cada cop més exigent i competitiu, la incidència d'aquestes alteracions sobre la qualitat de les veremes és la causa de major preocupació. La lluita contra les podridures del raïm cal contemplar-la des d'un punt de vista global, sense limitar-se als mètodes químics. A la jornada també es parlarà de la publicació de la norma tècnica de la producció integrada de la vinya, ja que cal que els viticultors comencin a familiaritzar-se amb les seves bases tècniques. Entre aquestes bases destaquen el material vegetal, l'establiment i el maneig del conreu, del sòl i de la fertilització, el control de plagues i malalties, i la regulació necessària de la maquinària de tractaments fins arribar a la collita, que caldrà registrar en el quadern de camp. Pel que fa al programa de la jornada, es divideix en quatre actes centrals:
  • 18:00 h. Presentació de la jornada, a càrrec de la Sra. Maria Antònia Bladé i Segarra, cap de l'Oficina Comarcal de la Terra Alta del DARP.
  • 18:15 h. Botritys cinerea o Podridura Gris i altres prodridures, xerrada oferta pel Sr. Joan Reyes Aybar, de la Unitat de Sanitat Vegetal a Barcelona, Estació d'Avisos de Vilafranca del Penedès del DARP.
  • 19:00 h. La producció integrada en vinya, exposició del Sr. Josep M. González i Pedrola, tècnic de l'ADV de la DO Terra Alta.
  • 19:45 h. Cloenda de la jornada, que comptarà amb la presència del Sr. Antoni España i Forcadell, director dels Serveis Territorials del DARP a les Terres de l'Ebre.
Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb: Oficina Comarcal de la Terra Alta
Av. Catalunya, 31
43780 Gandesa
Tel. 977 420146
atalta.darp@gencat.net Unitat de Sanitat Vegetal
Estació d¿Avisos de Vilafranca del Penedès

C/ Comerç, 41
08720 Vilafranca del Penedès
jreyes@gencat.net Assessorament Rural i Innovació Tecnològica
Av. Catalunya, 50
43002 Tarragona
Tel. 977 250412
anton.ballve@gencat.net