INNOVACIÓ | 05/02/2020  Ruralcat

El projecte BCN Smart Rural promou la innovació en set microempreses agroalimentàries de la Catalunya Central

Les empreses beneficiàries dels “Cupons d’Innovació BCN Smart Rural” rebran un ajut econòmic per a la contractació d’un servei d’assessorament expert que els permeti dur a terme el seu particular projecte d’innovació.

Els “Cupons d’Innovació BCN Smart Rural” tenen per objectiu facilitar la innovació en microempreses del sector agroalimentari i forestal

Els “Cupons d’Innovació BCN Smart Rural” tenen per objectiu facilitar la innovació en microempreses del sector agroalimentari i forestal

Els “Cupons d’Innovació BCN Smart Rural” són una nova línia d’ajuts creada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) en el marc del PECT BCN Smart Rural, un projecte de desenvolupament territorial intel·ligent cofinançat per la Diputació de Barcelona i el fons europeu FEDER que s’implementa a les comarques no metropolitanes de la demarcació de Barcelona.

Els “Cupons d’Innovació BCN Smart Rural” tenen per objectiu facilitar la innovació en microempreses del sector agroalimentari i forestal, oferint ajuts per a la contractació de serveis d’assessorament expert que estiguin orientats a fer possible un projecte d’innovació.

La primera convocatòria de “Cupons d’Innovació BCN Smart Rural” es va obrir el passat mes de juliol i s’hi van presentar un total de nou empreses. D’aquestes, set han tirat endavant i són les que, des d’ara fins a l’estiu, es beneficiaran d’un servei d’assessorament per part d’una entitat especialitzada, seleccionada a través d’un procés de contractació.

A mode de resum, els serveis d’assessorament que se subvencionaran en aquesta primera convocatòria són els següents:

  • Un estudi per a la implementació de l'agricultura regenerativa en una explotació agrícola i ramadera del Berguedà.
  • Un estudi sobre les propietats de l’oli d’oliva per a una empreses oleícola del Bages que es planteja obrir una nova línia de productes.
  • La creació de nous productes a partir del xerigot per a una empresa de postres làctiques d’Osona.
  • Un estudi per a la incorporació de nous cultius herbacis de qualitat i dirigits al consum humà en una explotació agrícola del Berguedà.
  • Un estudi sobre les propietats de diversos cereals tradicionals per a una explotació cerealística del Berguedà.
  • Un estudi de viabilitat d’una plantació de llúpol ecològic a Osona.
  • El disseny i prototipatge d’un gestor de comandes online per a una empresa hortícola del Bages.

Cadascun d’aquests projectes rebrà un ajut del 80% del cost del servei d’assessorament, amb un màxim de 2.950 euros + IVA. Les entitats proveïdores dels serveis tenen mig any per a la seva implementació, a la finalització del qual es procedirà al pagament de l’ajut.

De cara al 2020, es preveu obrir una segona convocatòria de “Cupons d’Innovació BCN Smart Rural”, consolidant així aquesta iniciativa i contribuint a l’objectiu transversal del desenvolupament rural que guia el projecte BCN Smart Rural.

Per a més informació: http://www.desenvolupamentrural.cat/cupons_innovacio

Font: Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA)

Informació relacionada