OFICINA DEL REGANT | 12/03/2014  RuralCat/DAAM

Finalitza el Curs pràctic de fertirrigació per a personal tècnic

Aquesta segona edició ha comptat amb 18 alumnes, que, juntament amb els de la primera edició, sumen més de quaranta tècnics i assessors del sector agrari ja formats

Font: DAAM

Aquesta setmana finalitza la segona edició del Curs pràctic de fertirrigació per a personal tècnic, organitzat per l’ECA de Tàrrega - Oficina del Regant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

Aquest curs té com a objectiu difondre conceptes pràctics sobre fertirrigació a partir de la resolució de diferents casos pràctics on es determinen les necessitats dels cultius i el dimensionament de l’equip de fertirrigació. Aquests aspectes han estat abordats per especialistes i personal tècnic del sector de la fertirrigació de l’IRTA i d’empreses privades, com ITC, i també hi col·labora personal docent de la Universitat de Lleida i de l’Oficina del Regant. Dins del programa del curs, s’ha realitzat una pràctica al camp per conèixer la tecnologia en equips de fertirrigació puntera a la nostra zona.

Aquesta segona edició ha comptat amb 18 alumnes, que, juntament amb els de la primera edició, sumen més de quaranta tècnics i assessors del sector agrari ja formats.

Aquests tipus de cursos s’afegeixen als seminaris per a personal tècnic que va organitzant l’Oficina del Regant a l’ECA de Tàrrega amb l’objectiu de ser un punt de trobada per als professionals del sector del reg tant pel que fa a l’assessorament com al disseny i la instal·lació de sistemes de reg, i poder millorar entre tothom la transferència tecnològica i la formació en aquest camp. Així, un dels objectius de l’Oficina del Regant del DAAM és apostar per la formació com a factor clau en la millora de l’eficiència del reg i la fertirrigació en el camp agrari.

El curs finalitza el 14 de març amb una visita tècnica que complementa els aspectes teòrics i pràctics treballats durant el curs.