CAVA | 19/03/2014  RuralCat/CRC

El 2013 es van vendre més de 240 milions d'ampolles de cava

Segons les dades presentades pel Consell Regulador del Cava, les expedicions de cava català se situen en 241,3 milions d'ampolles, un volum lleugerament inferior al de l'any anterior amb una baixada del 0,77%

Moment de la presentació . Font: DAAM

Moment de la presentació . Font: DAAM

Durant la roda de premsa de presentació dels resultats, el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha fet balanç de les dades de 2013 i ha destacat que "en un any de dificultats, en concret després de més de set anys de dificultats, el cava ha resistit consolidant els grans èxits aconseguits, tant en volum com en distribució".

El mercat interior, el més afectat des de l'inici de la crisi, s'ha comportat millor el 2013: ha retrocedit un 0,47% i ha situat el seu volum consolidat per sobre dels 81 milions, el 33,74% del total cava.

El mercat exterior, incloent l'exportació a la UE, que habitualment augmentava any rere any des de 1980, ha patit el 2013 un decrement del 0,92% i el volum exportat ha quedat en 159,9 milions, que representa un 66,26% del total cava expedit. Amb aquesta xifra, el cava es manté com a líder mundial en l'exportació de Vi Escumós de Qualitat elaborat pel mètode tradicional.

Alemanya segueix liderant el rànquing de les exportacions amb 40,2 milions (+2,10%).

Dos grans mercats tradicionalment consumidors de xampany continuen augmentant el seu volum significativament: Bèlgica, que sobrepassa els 27 milions amb un augment del 9,56% sobre el 2012, i el difícil mercat francès, que creix el 9,79% i aconsegueix 5,44 milions d'ampolles. Així mateix, Suècia creix un 6,07% fins als 2,6 milions.

Entre els països que descendeixen destaca el Regne Unit, amb una pèrdua del 16,76%, tot i que continua segon en el rànquing amb gairebé 30 milions d'ampolles. Retrocedeixen també Suïssa (-8,40%), Finlàndia (-5,5%) i els Països Baixos (-2,99%), tots amb un volum per sobre dels 2,5 milions.

 

Els TOP 10 representen el 87% del total exportat

 

El mercat europeu, tot i que retrocedeix un 1,53%, continua consolidat com en els últims anys amb un volum per sobre dels 117 milions d'ampolles. L'exportació a països tercers torna a créixer el 2013,en aquest cas, el 0,91%, i se situa en 42 milions.

Durant el 2013 es constata el bon comportament del cava que manté la seva trajectòria ascendent des de l'inici de segle i es consolida en el mercat mundial tant en volum com en distribució amb presència en més de 140 països.

Aquestes dades s’han fet públiques en l’acte de presentació dels resultats econòmics 2013 del sector del cava català, en què han participat e l conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, el director general d’Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), Fernando José Burgaz; el president de l’Institut del Cava, Jaume Gramona, i el president de Pimecava, Pere Guilera. A més, també hi eren presents el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de Prodeca, Jordi Bort, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila.