FRUITA | 24/03/2014  RuralCat/Afrucat

Sinergia Fruit Export, un nou consorci d'exportació

La Coma, Caberol Fruits i Fruites Font són les tres empreses que han constituït aquesta nova societat que aplega 120 milions de quilos de fruita, aproximadament el 12% de la producció total de Catalunya

Sinergia Fruit Export

Segons han explicat els gerents d’aquestes empreses lleidatanes, que l’any passat van facturar 90 milions d’euros, l’objectiu del consorci és arribar en una primera fase als mercats de Brasil, Colòmbia i Emirats Àrabs. Segons Pere Ramoneda, gerent de Caberol Fruits, “l’objectiu és que la nostra fruita pugui arribar més enllà de 12 dies de viatge en bones condicions i per això cal assumir riscos i fer inversions i tot això és molt més factible amb acords com aquest al que hem arribat”.

Pel que fa a la creació d’una nova marca conjunta, els integrants han manifestat que, per ara, sols s’ha creat la imatge de la nova empresa i que el funcionament del consorci es basarà en la col·laboració i en la presa de decisions estratègiques mentre que tots tres continuaran venent amb les seves pròpies marques.

Durant el 2013, el valor de les exportacions catalanes va créixer un 2,79%, mentre que el de les importacions es reduïa un 3,75%. La demarcació de Lleida va exportar al 2013 per un valor d’1,17M€, més del doble respecte de fa deu anys. Actualment, les exportacions en els països tercers representen el 30%.