REG | 04/04/2014  RuralCat/DAAM

La Cooperativa del Camp Foment Maialenc acull una jornada sobre el capçal de reg

Una vintena de persones van assistir a aquesta jornada, que forma part del conjunt d'activitats, seminaris i visites tècniques organitzat per l'Oficina del Regant en els "Dies del Reg al Segrià Sud"

Un instant de la jornada. Font: DAAM

Un instant de la jornada. Font: DAAM

L’Oficina del Regant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), amb la col·laboració de la Comunitat de Regants del Segrià Sud i la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, va organitzar la Jornada del Capçal de Reg i els seus Components dins del conjunt de jornades, seminaris i visites tècniques englobades en els Dies del Reg al Segrià Sud.

Els Dies del Reg pretenen aglutinar la formació i transferència tecnològica que s’organitzi per acompanyar els regants del Segrià Sud en tots aquells temes que són d’interès. Aquesta jornada va tenir lloc el 31 de març de 2014 al Local Social de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc.

L’expert Xavier Guixà d’Infraestructures.cat va presentar-hi els aspectes a considerar en les instal·lacions de reg, i es va centrar en el capçal de reg perquè l’agricultor conegui quins elements hi ha, i sobretot quina importància té el correcte disseny i elecció del material adequat per a cada explotació de regadiu.

Posteriorment, al pàrquing de la cooperativa, el senyor Josep Porta de l’Oficina del Regant va impartir una ponència pràctica sobre els elements del capçal de reg i fertirrigació a través de les maquetes formatives i de transferència tecnològica que té com a recurs l’Oficina del Regant, les quals permeten veure’n en un espai reduït tots els elements, i, encara més important, veure’ls en funcionament si es connecten a una xarxa de llum i aigua.

Aquesta tipologia de jornada formativa i de transferència tecnològica és molt ben valorada pels regants, ja que permet estar en contacte amb les novetats tecnològiques i resoldre dubtes existents en les instal·lacions de reg que ja tenen o que han de projectar.

Aquesta activitat de transferència tecnològica forma part del Pla d’actuacions de l’Oficina del Regant del DAAM. Va comptar amb la presència d’una vintena de persones amb una valoració molt positiva.