NOVES TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ | 13/10/2004  Ruralcat

Es posa en marxa la Xarxa Global de Seguretat Alimentària

El Ministeri de Sanitat i Consum, a través de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESA) i en col·laboració amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha llançat la Xarxa Global de Seguretat Alimentària (Xarxa Infosan) que compta amb la participació de més de cent països.

AESA i l'OMS posen en marxa la  Xarxa Global de Seguretat Alimentària

Infosan és una xarxa per a la difusió d¿informacions importants sobre qüestions globals que afecten a la seguretat alimentària. A més a més, està completada per una xarxa d'emergències (Infosan Emergency), que servirà per avisar als països que la integren d¿"eventuals brots internacionals de malalties de transmissió alimentària que siguin una emergència". Aquest sistema permetrà comptar amb informació en temps real de qualsevol esdeveniment que afecti o pogués afectar als consumidors i accelerarà el procés de presa de decisions. Això beneficiarà amb una major eficàcia en la lluita contra possibles emergències sanitàries ocasionades per contaminació dels aliments

Gestió mundial de la informació agroalimentària

La presidenta d¿AESA, María Neira, que ha participat en el llançament a través d'una videoconferència en la qual han intervingut Espanya, Austràlia, Canadà, els Estats Units, Jordània, Uganda i representants de l¿OMS, ha explicat que "les recents crisis han demostrat la necessitat d'un intercanvi ràpid d'informació". Neira ha assegurat que "els països de la Unió Europea han desenvolupat durant els últims anys el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, que funciona amb fluïdesa i efectivitat. No obstant això, els riscos que avaluem cada dia, requereixen assegurar un ràpid accés a través d'una xarxa mundial de seguretat alimentària". La resta d'intervencions en l'acte de llançament d¿Infosan s'han centrat en la vigilància i protecció de la seguretat alimentària davant possibles actes de terrorisme, en la vigilància en els països en vies de desenvolupament o en com desenvolupar respostes d'emergència. Tots els parlaments han estat seguits en temps real pels més de mil participants del 2n Fòrum Mundial de Directors de Seguretat Alimentària, celebrat a Bangkok.