DEL 24 AL 26 DE SETEMBRE | 23/09/2004  Ruralcat

Control de plagues i malalties en jardineria urbana al Saló Professional dels Vivers

Els propers 24, 25 i 26 de setembre se celebrarà Arboretum 2004, el Saló Professional dels Vivers al Palau de Fires de Girona que comptarà amb 134 expositors, alguns d¿ells procedents de França, Itàlia, Bèlgica, Holanda i Portugal. També es farà entrega del premi "Fulla d'or".

Saló Professional dels Vivers

El Saló s'inaugurarà el divendres 24 de setembre i comptarà amb la presència del conseller del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Antoni Siurana. Aquest primer dia de saló es podrà sobrevolar les zones de producció en helicòpter, prèvia inscripció. També es durà a terme la jornada tècnica, organitzada per l'Associació Espanyola d'Arboricultura (AEA), sobre el tema "Control de plagues i malalties en jardineria urbana" amb el següent programa:
  • Plagues de l'arbrat ornamental (Pablo Cobos Suárez , professor titular de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Forestal de Madrid)

  • Malalties del sòl (Dra. Ana Pérez Sierra, departament d'Ecosistemes Agroforestales de la Universitat Politècnica de València)

  • Possibilitats de control biològic en espècies ornamentals (Dr. Rafael Laborda Cenjor, professor titular del Departament d'Ecosistemes Agroforestales de la Universitat Politècnica de València)

  • Aplicació de productes fitosanitaris en jardineria urbana (Sr. Josep M. Vives, cap del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat)

  • Al final de la jornada els expositors que ho desitgin podran realitzar la presentació de noves plantes i noves varietats que posen en producció o que introdueixen en el mercat. A més a més, s'atorgarà el premi "Fulla d'or" a dos professionals del viverisme en reconeixement a tota una vida dedicada al sector. Rebran el premi el viverista empordanès, Enric Moner, un dels pioners del viverisme català, i el viverista italià Girodano Gilardelli, reconegut en el sector per la seva introducció a Europa d'espècies i varietats d¿Acer. El divendres 24 i el dissabte 25 estarà obert de 10 a 20 hores, només per a professionals del sector verd: viveristes, comercials, tècnics municipals, tècnics d'empreses de jardineria, compradors de garden-center, compradors-majoristes, tècnics i compradors del sector públic, sector editorial, docència, investigació i complements. El diumenge 26 estarà obert només al matí, de 10 a 14 hores, amb la presència també del públic amateur.