PORTAL LLEUGER | 16/09/2004  Ruralcat

RuralCat estrena una versió de portal sense imatges

Amb l¿objectiu d¿acostar les noves tecnologies al camp català, el DARP va posar en marxa el portal agrari RuralCat. Ara, dóna un pas més i ofereix una versió lleugera que permetrà als usuaris amb dificultats de connexió puguin informar-se i accedir als serveis de RuralCat en igualtat de condicions. Sense problemes de velocitat.

Portal lleuger de RuralCat

Portal lleuger de RuralCat

Millorar la informació del col·lectiu agrari català, contribuir a la seva formació, afavorir el diàleg i, en definitiva, promoure la modernització del sector i la seva competitivitat són els objectius que regeixen el Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca. Una línia de treball que, durant 2002, va impulsar la creació d¿una iniciativa pionera: RuralCat, la comunitat virtual agroalimentària i del món rural.
Dos anys després, i consolidada aquesta iniciativa, l¿objectiu es torna més ambiciós: facilitar l¿accessibilitat al portal per a tots aquells usuaris amb problemes de connexió a internet. Com? Mitjançant una versió lleugera del portal que garanteixi l¿accés a la informació i els serveis per a tots aquells usuaris amb una velocitat de connexió lenta.
Com funciona?
Per tal de garantir l¿accés al portal en igualtat de condicions, en el moment de connectar-se a www.ruralcat.net, el nostre sistema fa un test de velocitat a tots i cadascun dels usuaris. En aquells casos que es detecti una connexió lenta, a la pantalla apareixerà un opcional alertant del problema i oferint a l¿usuari la possibilitat de navegar per la versió lleugera sense imatges. En cas que triï aquesta opció, l¿accés al portal lleuger quedarà predeterminat per a futures connexions de manera que l¿usuari s¿estalviarà haver de passar pel test i fer una nova elecció.
No obstant, i de cara a assegurar la llibertat d¿acció de tots els nostres usuaris, RuralCat brinda la possibilitat de canviar d¿una versió a una altra en tot moment i des de la mateixa portada. Amb un sol clic en el banner situat a la part superior dreta del portal.
Tres vegades més ràpid
La posada en marxa de la versió lleugera de RuralCat té com a principal valor afegit una reducció significativa del temps de descàrrega de les pàgines del portal de manera que les pàgines multipliquen per tres la seva velocitat, tant si es tracta d¿un mòdem de 56 kbps com de un de 33 o 9 kbps. Això fa possible, a més a més, que el portal pugui ser consultat des de la computadora de butxaca PDA (Assistent Personal Digital). Una aposta clara per arribar al territori.
Amb aquesta nova iniciativa, el DARP deixa patent l¿esforç de l¿administració de portar el sector primari català al capdavant de la societat de la informació que, tal i com evidencia internet i més concretament RuralCat, juga un paper clau en el reequilibri territorial i en la modernització del sector rural català.