Oberta la convocatòria per al taller EIP-AGRI "Cap a l'agricultura neutra en carboni"
La Comissió Europea i EIP-AGRI organitzen el propers dies 9 i 10 de setembre de 2020 el taller "Cap a una agricultura neutra de carboni" a Estònia. La convocatòria està dirigida als agricultors i altres participants amb experiència en el disseny i/o la implementació de sistemes o pràctiques agrícoles que contribueixin a reduir la petjada de carboni en el sector agrícola europeu.
L’esdeveniment pretén promoure l’adopció de pràctiques d’agricultura neutre en carboni
Aquest esdeveniment interactiu està dedicat a treballar en xarxa i compartir experiències existents entre els projectes sobre solucions innovadores, sistemes agrícoles i pràctiques que contribueixen a l’optimització del balanç de carboni en els sistemes agrícoles europeus. El tema del taller té una gran rellevància per a les principals prioritats polítiques de la Comissió i, en particular, la iniciativa Europea del Green Deal destinada a la neutralitat climàtica per al 2050.
Els participants poden ser organitzacions d'agricultors i agricultors, forestals, investigadors, grups operatius EIP-AGRI, pimes, assessors, universitats, organitzacions de recerca i tecnologia, xarxes rurals, i qualsevol persona que pugui participar en projectes rellevants o que tingui experiència en el disseny i / o implementar solucions, sistemes o pràctiques agrícoles innovadores que contribueixin a la reducció de la petjada de carboni del sector agrícola a tota Europa.
L’objectiu general del taller és promoure el treball en xarxa entre els grups operatius EIP-AGRI i altres projectes innovadors relacionats amb pràctiques cap a una agricultura més neutra en carboni. Això significa aprendre més uns sobre els altres, trobar problemes comuns, compartir bones pràctiques i innovacions i explorar possibilitats de col·laboració i intercanvi de coneixement futurs. L’esdeveniment també pretén promoure l’adopció de pràctiques d’agricultura neutre en carboni que també aportin altres beneficis mediambientals, com l’augment de la biodiversitat, tant a curt com a llarg termini. Finalment, el taller proporcionarà un espai perquè els grups interessats proposin i debatin sobre les necessitats futures de recerca en aquest àmbit.
Aquest taller es centrarà en la transició a la neutralitat del carboni a l’agricultura a través de pràctiques de gestió del sòl, cultiu i ramaderia que mantenen i augmenten el carboni en els sòls, pràctiques de gestió agrícola, com ara l’agricultura mixta, l’agro-forestal, l’agroecologia i l’agricultura ecològica que promouen la diversificació dels sistemes agrícoles i que aporten altres beneficis mediambientals, com l’augment de la biodiversitat, a curt i llarg termini; la producció ramadera que minimitza les emissions de carboni o metà (per exemple, sistemes extensius, gestió de fems); l’eficiència dels recursos en l’agricultura, en particular en relació amb l’ús d’adobs, productes fitosanitaris, energia i altres aportacions agrícoles (per exemple, el consum de combustible); i mètodes i eines per avaluar les emissions de carboni a la granja.
Els interessats poden participar en aquest enllaç https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/content/expression-interest-eip-agri-workshop-towards fins el 20 d'abril del 2020.
Per a més informació podeu contacteu amb workshop@eip-agri.eu.
https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/event/eip-agri-workshop-%E2%80%98towards-carbon-neutral
Font: EIP-Agri