Les altes temperatures avancen l'inici de la verema a Lleida i a la Catalunya Nord
08/08/2003 Efeagro. Les altes temperatures que es registren des de fa setmanes han avançat la maduració dels raïms i l'inici de la campanya de verema, gairebé dues setmanes abans del previst. Això és el que ha passat a Lleida, per exemple, a la finca de vinyes de Raimat (Segrià), que ja ha iniciat la recol·lecció de la collita, o algun indret de la Catalunya Nord. El director tècnic de Raimat, Joan Esteve, ha recordat que tot i que "la vinya va brollar aquest any més tard del normal, al final ha acabat avançant-se la maduració" a conseqüència de les condicions climàtiques, marcades per una forta calor. El celler de Raimat, propietat del grup Codorniu i situada a la D.O. Costers del Segre, disposa de 2.150 hectàrees amb diferents varietats de raïm per a produir vi i cava, i aquest any espera arribar a una producció de 26 milions de quilos de raïm de "gran qualitat". L¿avançament de la verema a causa del rècord de calor també s¿ha produït a altres indrets dels Països Catalans. A la Catalunya Nord, a Rivesaltes (una zona coneguda sobre tot pel Muscat de Rivesaltes, un vi dolç natural del qual se¿n produeixen anualment gairebé 170 mil hectolitres), també s¿ha iniciat la recol·lecció abans del normal. Així per exemple, les vinyes Boudau, una finca privada de 80 hectàrees, han estat les primeres en començar la verema amb una setmana d¿antelació, en haver arribat el raïm a la seva maduresa (13,5 graus de sucre) molt abans del previst gràcies a les condicions climatològiques excepcionals d¿aquest any.
Grup Codorniu Raimat Muscat de Rivesaltes